Hlavní obsah

Samková se hlásí do školy a sní o triumfu na X-Games

Rozšířila tým, přípravu obohatila o atletiku a v pátek se bude poprvé hlásit na pražské Fakultě tělesné výchovy jako její posluchačka. Snowboardkrosařka Eva Samková se před startem nové sezóny nebránila změnám. Hlavní cíle v nadcházející zimě? Útok na triumf na X-Games a TOP3 v celkovém pořadí Světového poháru.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Snowboardkrosařka Eva Samková.

Článek
Fotogalerie

Samková minulou zimu ukončila předčasně už v únoru, po náročné olympijské sezóně cítila, že potřebuje zvolnit. „Záměrem bylo si odpočinout. Doléčovala jsem kotník a dlouho opravdu nedělala nic. A zjistila jsem, že čím víc relaxuju, tím víc se těším na sníh," líčila na čtvrtečním setkání s novináři.

S dosavadním průběhem přípravy je i díky delšímu volnu maximálně spokojená. „Měsíc jsem byla jezdit na Novém Zélandu, k tomu mám za sebou dvě soustředění v Evropě. Nově jsem zařadila atletickou přípravu na Dukle, ve dvaadvaceti se učím znovu běhat. A už začínám vypadat jako Usain Bolt, takže pohoda," vyprávěla se smíchem.

Optmistický průběh přípravy potvrzuje i kouč Samkové Marek Jelínek. "Proti minulému roku je na tom Eva fyzicky určitě lépe, už se všichni těšíme na start sezóny," poznamenal trenér.

Našla smysl studia

Změnami prošel tým olympijské vítězky, management mají nyní na starosti skikrosař Tomáš Kraus a Jiří Tichý. „Cítila jsem, že potřebuju změnu v týmu. A myslím, že je to teď optimálně vyladěné. Kluci mi pomáhají, snaží se spravedlivě rozdělit můj volný čas a sponzorské povinnosti," popisovala Samková.

A čas bude nově obětovat také studiu. „Přihlásila jsem se na dálkové studium trenérství. Těším se, protože mám konečně pocit, že jsem našla něco, co mě baví a co budu dělat i do budoucna. Časově to myslím půjde zvládnout, mám už na rok dopředu daný harmonogram a individuální plán," poznamenala.

Doufá v lepší zimu

V nové sezóně Samkovou nečeká žádná větší akce typu ZOH či MS. „Pokud to člověka baví, tak je jedno, že není šampionát. Těším se, že budu zase v trati. A láká mě zaútočit na triumf na X-Games, když jsem tam byla druhá. Ve Světovém poháru si dávám za cíl být do třetího místa celkově," umínila si.

Osmidílný SP snowboardkrosařů startuje 11. prosince v rakouském Montafonu, X-Games hostí na konci ledna tradičně coloradský Aspen. Samková ale hlavně doufá, že bude letošní zima povedenější než ta předchozí. "Loni to bylo smutné, čtyři závody v kalendáři, kvůli podmínkám se jely dva. To bylo špatné. Letos to snad bude lepší," doufá.

Reklama

Související témata: