Hlavní obsah

Janda si doma stihne pouze vyřídit složenky

PRAHA

Žádný čas na odpočinek, kolotoč Světového poháru nenechá Jakuba Jandu v klidu ani na jediný den. Sotva přiletěl z Lillehammeru, už si zase doma ve Frenštátu balí věci na závody ve skocích na lyžích v Harrachově. "Mám necelých 24 hodin, potřebuju vyřídit pár věcí, hlavně zaplatit složenky, mám jich tam spoustu," plánoval po příletu na ruzyňské letiště.

Foto: sport.cz

Jakub Janda.

Článek

Popularitu vedoucího skokana Světového poháru Janda dobře poznal o víkendu v Lillehammeru. "Dával jsem rozhovory v angličtině, němčině i polštině, už jsem toho měl dost," vykládal. Žádostem o interview vyhovuje, ale je na něm znát, že by radši měl svůj klid. "Sezóna teprve začala. Nemusí to jít pořád tak hladce, jak si všichni tady myslí," brzdil frenštátský skokan optimismus médií i fanoušků.

Janda v neděli vůbec nešel spát. Oslava? Kdepak, jen brzký přesun na letiště do Osla a odlet domů. "Spal jsem jen dvě hodiny v autobuse a dvě v letadle," popisoval sedmadvacetiletý Janda.

Rozhodčí ho zatím netrápí

Večer si alespoň vychutnal svůj vítězný závod v televizním záznamu. Ale svými skoky se rozhodně nekochal. Naopak. "Bylo to docela dobré, ale viděl jsem tam chyby. Nelíbilo se mi něco v letu, ani telemark nebyl perfektní. I na něčem dokonalém hledám nedokonalosti," přiznal svůj perfekcionismus.

Přehnaně zvýšenou pozornost však na něj zatím nepřesunuli rozhodčí a delegáti. "Naštěstí to nepřehánějí. Ale kontrolují, jestli nemám nic nepovoleného pod kombinézou, občas to vypadá jako takové sexuální harašení," pousmál se.

Už dnes se přesouvá do Harrachova, dějiště víkendových závodů SP. Při pomyšlení na start před domácím publikem se v něm mísí kladné i záporné pocity. "Je to svazující pocit skákat před svými fanoušky, protože budou hodně očekávat. Ale na druhou stranu se těším. Konečně ukážu doma žluté číslo pro lídra seriálu," přemítal.

Reklama