Hlavní obsah

Ani návrat, ani konec, Miller zatím vyměnil lyže za modelku a koně

Baltimore

Nechává si otevřená vrátka k lyžování, ale užívá si i jinde než na svazích. Co je jisté? Slavný americký lyžař Bode Miller tvrdí, že se v této sezóně neobjeví v závodech. Poslední roky osmatřicetiletý Američan bojoval s četnými zdravotními problémy, v minulé zimě absolvoval jediný start a to na mistrovství světa, kde se opět zranil, a nyní oznámil, že nový ročník bude bez něj. Sjezdové lyžování vyměnil za rodinný život a péči o vlastní koně.

Foto: Profimedia.cz

Bode Miller, jeho syn Samuel, kterého má se Sarou McKennovou, a současná manželka Morgan Becková.

Článek

Miller vyhrál dvakrát celkově Světový pohár, z olympijských her má šest medailí a z mistrovství světa čtyři tituly. Po operaci kolena v únoru 2012 vynechal celou sezónu, pak byl na operaci se zády, a byť se prý nyní cítí po fyzické stránce excelentně, návrat nechystá. Zároveň ale konec kariéry neoznámil.

"Mojí hlavní prioritou je teď rodina," řekl otec tří dětí, přičemž poslední mu jeho současná manželka Morgan Becková, modelka a plážová volejbalistka, porodila v květnu. "Člověk nikdy neví, ale je skutečně nepravděpodobné, že bych byl na hrách 2018 v Koreji," dodal v rozhovoru pro agenturu AP.

Přes léto nicméně často lyžoval v Chile a stále testuje nové lyžařské vybavení. Vedle rodiny se stará také o 15 plnokrevníků na farmě v Marylandu. "Máme špičkový tréninkový program. Vlastně se tomu nedá úplně říkat trénink, je to příprava koní mentálně i fyzicky na soutěže. Každý z nich je jako moje další dítě," popsal nadšeně vítěz 33 závodů v seriálu Světového poháru.

Trenér americké reprezentace Sasha Rearick věří, že Millera lidé na závodním svahu ještě uvidí. "Je to Bode Miller. Miluje to. A rád posouvá hranice. Když pozná novou výzvu a najde na tom něco zábavného, půjde do toho," myslí si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články