Hlavní obsah

Počasí Světovému poháru ve Špindlerově Mlýně přeje

ŠPINDLERŮV MLÝN

Zatímco před dvěma lety pořadatelé Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně spílali počasí a nakonec se museli podniku vzdát, letos je situace zcela jiná. Sněhu bude podle všeho dostatek a špindlerovský Skiareál se tak už za několik dní stane centrem ženského lyžování.

Foto: REUTERS

Ve startovním poli se ve Špindlerově Mlýně objeví také Šárka Záhrobská.

Článek

Na všech místech Černé sjezdovky ve Svatém Petru leží minimálně padesát centimetrů přírodního a technického sněhu. "Pokud nebude čtrnáct dní v kuse pršet a nepřijde extrémní obleva, můžeme garantovat takový stav sjezdovky, že se bude určitě závodit," řekl předseda organizačního výboru Bohumír Zeman.

Předpověď meteorologů hororový scénář nepředpokládá. Naopak, očekávané mrazy na konci týdne hrají organizátorům do karet. V sobotu se začne ve Skiareálu s přípravou tratě, prolitím sjezdovky vodou pod tlakem do hloubky až čtyřiceti centimetrů. Během ní je potřeba, aby sjezdovka pořádně promrzla. "Díky preparaci bude pista pevnější a kompaktnější a budou na ní během závodu zajištěny regulérní podmínky," uvedl Zeman.

Trať bude po této proceduře připravená a již nebude zapotřebí, aby se na ní objevil nový sníh. "Co napadne do začátku závodu, budeme ze sjezdovky odklízet," řekl ředitel závodu. Ve středu 14. prosince se spolu se zástupcem FIS Hansem Pierenem projdou po Černé sjezdovce a činovník z Mezinárodní lyžařské federace po této inspekci oficiálně potvrdí konání prestižního klání ve svatopetrském údolí.

První závodnice se objeví v dějišti závodu v pondělí 19. prosince. Slalom a obří slalom SP se ve Špindlerově Mlýně pojedou 21. a 22. prosince.

Reklama

Související témata: