Hlavní obsah

Film vrátil Pančochové chuť do snowboardingu. Užila si i dlouho trvající stres

Praha

Moc závodů po zranění kolene loni nestihla, snowboarding poznávala z jiné stránky. Místo před rozhodčími se Šárka Pančochová předváděla před kamerou, když chystala svůj filmový projekt Shark Tales. V nové sezóně už se chystá objevovat na závodních svazích častěji.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Jak vás bavilo točení snowboardového filmu?

Minulou sezónu jsem zvolnila, nemohla jsem jezdit na sto procent, tak jsem si řekla, že udělám svůj projekt, který jsem nikdy nedělala. Soustředila jsem se na to, co mě baví, a to mě namotivovalo na další sezónu.

Už vás ježdění nebavilo?

Po olympiádě bylo závodění náročné, moc mě ježdění nebavilo, tak jsem si řekla, že se musím zase nějak vrátit do doby, kdy mě bavilo. Tím filmem se to povedlo.

Chtělo se vám vůbec vracet k závodění?

Natáčení mě nakoplo, bylo to zase něco jiného. Hledání překážek a míst, kde jsem nikdy nebyla. Docela se těším i na závodění, musím říct, že se těším na to, zase vyhrávat. (směje se)

Co pro vás bude vrcholem zimy bez olympiády a mistrovství světa?

Máme pár důležitých závodů jako X-Games, světový šampionát druhé federace a v březnu Snow Jam ve Špindlu. Snad už se mi teď podaří se tam dostat do finále.

V létě jste stihla medaili z mistrovství republiky v surfingu i lezení po skalách…

Léto bylo super. Snowboarding je do určité míry jednotvárný sport a dva tři měsíce v létě pomůžou, když můžu dělat jiné sporty. Na lezení mě baví ta psychická stránka, je to dlouhotrvající stres. Snowboarding je rychlý, dva tři skoky během třiceti sekund a hotovo. Lezení trvá dlouho, můžete spadnout z vysoké výšky, dýchat u toho je zajímavé.

Kde všude jste lezla?

Colorado, Utah, Kalifornie, Mexiko… Všude, kde to šlo. Příští rok bych chtěla zkusit stěnu el Capitan v Yosemitském parku. Ale lezla jsem i v Českém ráji a bylo to psycho. Cesty lehké, ale první jištění v deseti metrech a druhé ve dvaceti, takže když spadnete, tak až na zem.

Reklama

Související témata: