Hlavní obsah

Na lyže nemohla, a tak skikrosařka Kučerová nachystala historickou výstavu

Praha

Léto si představovala jinak, po únorovém zranění kolene se příprava skikrosařky Nikol Kučerové zredukovala na rehabilitaci a postupné si zvykání na zátěž. Po operaci křížového vazu ale drobného vakua ve svém sportovním životě využila k realizaci projektů, na něž by jinak 26letá vítězka univerziády neměla čas.

Foto: Ivana Roháčková

Skikrosařka Nikol Kučerová.

Článek

Dokončila první ročník magisterského studia na Technické univerzitě v Liberci a uspořádala i jednu výstavu. „Kdybych neměla zraněné koleno, tak bych se k tomu nedostala,“ věděla.

Expozice se týkala historie textilní firmy Kolora v Semilech. „Zmapovala jsem historii továren, které v minulém režimu patřily pod národní podnik, přivezli jsme povlečení, různá vyznamenání z doby komunismu,“ líčí Kučerová.

„Ale nechtěla jsem, aby to byla oslava doby minulé a babičky tam chodily tleskat. Pojala jsem to víc historicky a věnovala se spíš těm samotným budovám,“ popisovala kurátorka výstavy.

Koleno už spolupracuje

Teď už se skikrosařka, která se letos blýskla šestým místem na mistrovství světa, vrací ke svému sportu. „Doktor mi před týdnem a půl povolil lyžovat, koleno spolupracovalo,“ pochvaluje si.

„Druhý den už jsem se svezla, nebála se zabrzdit u fronty. Každou jízdou to bylo lepší, koleno si zvyklo na pohyb,“ líčí Kučerová, která se ale skokům zatím vyhýbá. Do Světového poháru by mohla naskočit na přelomu roku.

Reklama