Hlavní obsah

Superhrdinka Ledecká při zemětřesení vybíhala polonahá ven, od večeře už odejít nemohla

Praha

Od malička ji fascinoval svět fiktivních hrdinů bojujících za záchranu světa. Teď se v jednu z nadpřirozených postav alespoň částečně promění sama. Snowboardová mistryně světa Ester Ledecká si totiž kombinézu pro novou sezónu nechala od umělecky nadaného bratra Jonáše navrhnout v duchu Spidermana, Hulka a dalších komiksových postav.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Článek
Fotogalerie

Záliba v obrázkových příbězích dvacetiletou lyžařsko-snowboardovou obojživelnici dosud nepustila. „Jako malá jsem měla barbíny, ale to byla krátká etapa, pak už to byly jen komiksy a superhrdinové. S touhle kombinézou budu taky superhrdinka, to mi na startu dodá úplně novou energii,“ vtipkovala Ledecká, jejíž závodní oděv doplňuje provokativní nápis Kiss this na zadní části.

Spíše než nadpřirozené schopnosti ale bude chtít v zimě zužitkovat letní přípravu, kterou absolvovala i po boku lyžařských hvězd. V Rakousku se chystala s týmem bývalé slalomové mistryně světa Šárky Strachové. „Mohla jsem od ní odkoukat spoustu věcí, třeba jak zakončuje oblouk, kdy přechází na druhou stranu,“ popisovala.

Lyže i Červený trpaslík

V Chile zase trénovala spíše rychlostní disciplíny s Ondřejem Bankem. „U něj jsem se krom lyžařských poznatků naučila spoustu věcí z Červeného trpaslíka,“ usmívá se.

„A taky jak přežít zemětřesení,“ připomíná zářijové otřesy v Chile. „Vybíhali jsme z domu, zrovna jsem byla polonahá, protože jsem ležela na masážním stole. Takže docela zážitek,“ vybavuje si.

„Ale jako český tým jsme byli v pohodě, Francouzi prý hystericky křičeli, jejich fyzioterapeut líbal zem, aby se netřásla…V půlce večeře ještě přišly dotřesy, houpal se lustr, ale měli jsme tam skvělou kuchařku Kamu, od jídla už jsme nemohli odejít,“ líčila s úsměvem.

Reklama

Související témata: