Hlavní obsah

Bauer si píchl do boty a tlama byla na světě. Sádru chce sundat co nejdřív

Michal OsobaPrávo

Když chystal středeční představení svého laufařského týmu Pioneer Investments – Craft, do tiskové zprávy si Lukáš Bauer předepsal: „Celá letní příprava proběhla zdravotně bez problémů.“

Foto: Svaz lyžařů ČR

Lukáš Bauer v nové sezóně bude kombinovat závody Světového poháru a série Ski Classics.

Článek

Jenže než na tiskovou konferenci došlo, věta pozbyla platnosti. „Asi jsem to zakřikl, příště budu psát zprávy až ráno před tiskovkou,“ hořce se pousmál stříbrný medailista z letošního MS na padesátce. Levou ruku mu zdobila sádra zpevňující zlomený palec.

Zranění si přivodil při karambolu na říjnovém soustředění na Dachsteinu při tréninku na kolečkových lyžích. „Na stará kolena jsem chtěl být sprinterem, hlava a ruce chtěly víc než nohy a v jednom odrazu jsem si v maximální rychlosti píchl do boty,“ líčí 38letý běžec na lyžích pád, jenž sám charakterizoval slovy „slušná tlama“. Po šesti dnech bolesti se zjistilo, že palec je zlomený, vyhlídka čtyř týdnů se sádrou na ruce se ale Bauerovi nezamlouvala.

Úvod SP chce stihnout

V plánu totiž má naskočit do Světového poháru hned při tradičním miniturné v Kuusamu poslední listopadový víkend. „V určitých intervalech chodím na rentgeny, a když to bude dobré, sádra půjde dolů,“ věří v urychlení rekonvalescence. „Nechci chodit na starty s tím, abych se zúčastnil, ale abych byl přesvědčen, že budu bojovat o elitní dvacítku,“ plánuje.

Ze Světového poháru si bude vybírat, vrcholy v Bauerově podání by měly na Nový rok startující Tour de Ski a závody SP v Novém Městě na Moravě (23. a 24. ledna). Pak už lyžař z Božího Daru upřednostní dálkové běhy, ke kterým tíhne čím dál více.

„Zaměřil jsem se více na soupaže, rád bych v kopcovitých závodech Ski Classics byl v elitní desítce,“ přeje si. Jeho tým do nové sezóny posílili zejména vítěz FIS Marathon Cupu Petr Novák a Švédka Lina Korsgrenová.

Bauer založil ke své elitní závodní sestavě i hobby tým pro rekreační závodníky. Oba budou mít na kombinézách odkaz na občanské sdružení End Duchenne, které pomáhá dětem se svalovou dystrofií.

Reklama