Hlavní obsah

Strachová bude mít místo Levi další závod v Aspenu

Levi

Zrušený závod Světového poháru slalomářek ve finském Levi se uskuteční v Aspenu. Lyžařská federace FIS dnes oznámila náhradního pořadatele, který na konci listopadu uspořádá místo původních dvou celkem tři závody: dva slalomy a jeden obří slalom. Novinka potěšila Šárku Strachovou, která právě v Aspenu v rámci Světového poháru už dvakrát vyhrála.

Foto: Robert Neumann, Právo

Slalomářka Šárka Strachová, ilustrační snímek

Článek

"Jsem moc ráda, že se slalom nahrazuje, protože původně to nebylo v plánu. Už takhle je slalomů málo, a kdyby ještě jeden vypadl, nezbylo by skoro nic," řekla ČTK Strachová, která chce zkusit zaútočit na malý glóbus pro královnu slalomu.

V Aspenu vyhrála v letech 2008 a 2009 a jsou to její jediné výhry v SP. "Je to tam hodně těžké, náročný kopec, ale už jsem tam dvakrát zajela, tak se těším," řekla.

Finové přišli o závod SP žen i mužů kvůli nedostatku sněhu a nepříznivé předpovědi počasí. Slalomářky včetně české naděje Strachové tam měly o tomto víkendu absolvovat první závod sezony, místo toho se představí v USA až o dva týdny později.

Program v Aspenu zahájí nově v pátek 27. listopadu obří slalom, následovat budou oba slalomy. Zda bude nahrazen i mužský závod z Levi, zatím FIS neoznámila.

Reklama

Související témata: