Hlavní obsah

Jandu nepustilo počasí v Engelbergu na můstek

ENGELBERG (Švýcarsko)

Sobotní závod Světového poháru skokanů na lyžích ve švýcarském Engelbergu byl kvůli nepříznivému počasí zrušen. Rozhodčí soutěž ukončili krátce před závěrem prvního kola, když na nájezdové věži mezi šesti zbývajícími závodníky na svůj pokus marně čekal i vedoucí muž průběžného pořadí SP Jakub Janda.

Článek

V Engelbergu po začátku závodu postupně zesiloval vítr i intenzita sněžení. Viditelnost snižovala také padající mlha, proto organizátoři rozsvítili umělé osvětlení a kolo několikrát přerušili. Jury dokonce dala čtyřem skokanům možnost pokus zopakovat, ale než se tak stalo, zhoršily se podmínky natolik, že byl závod zrušen.

Jan Matura skočil 113,5 metru a v době přerušení závodu byl pětadvacátý. Devatenáctiletý Ondřej Vaculík, který se do hlavního závodu SP probojoval poprvé v kariéře, byl o půldruhého metru horší a do finálového kola by nepostoupil. K nejvíce zklamaným skokanům určitě patřil Rakušan Wolfgang Loitzl, který se 127 metry soutěž vedl.

Nepříznivé počasí v Engelbergu si už vyžádalo odklad páteční kvalifikace a její přesunutí na dnešní dopoledne. Kvalifikační závod pak poznamenal těžký pád jednadvacetiletého kazašského skokana Radika Žaparova, který si zlomil klíční kost a pohmoždil ruku.

V neděli od 13:45 by se měl v Engelbergu uskutečnit další závod SP.

Reklama

Související témata: