Hlavní obsah

Český tým začal sezónu SP ve skocích na lyžích pátým místem

Čeští skokani na lyžích Jakub Janda, Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka vstoupili pátým místem do nové sezóny Světového poháru. Úvodní závod v Klingenthalu vyhrálo stejně jako vloni domácí Německo, které ve druhém kole předčilo po prvních pokusech vedoucí Slovinsko. Třetí skončili s velkým odstupem Rakušané.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Skokan na lyžích Roman Koudelka.

Článek

Z českých reprezentantů se závod nejvíce vydařil Koudelkovi, který skočil 128,5 a 130 metrů. Janda přidal pokusy dlouhé 128,5 a 126,5 metru. Nejdelší skok dne předvedl Slovinec Peter Prevc, který v úvodním kole doletěl na 139 metrů.

Mistři světa z Norska doplatili na diskvalifikaci Anderse Fannemela kvůli nevyhovující kombinéze a do druhého kola nepostoupili. Stejný osud potkal i tým Ruska, v němž se proti zpřísněným pravidlům provinil Jevgenij Klimov.

V neděli je v Klingenthalu na programu závod jednotlivců. Před ním by se měla v rámci zkušebního kola uskutečnit kvalifikace, kterou museli pořadatelé v pátek kvůli silnému větru zrušit. Loňský závod v německém zimním středisku vyhrál Roman Koudelka.

Úvodní závod SP ve skocích na lyžích v Klingenthalu (Německo) - družstva:
1. Německo (Wellinger, Wank, Freitag, Freund) 1021,9 b.
2. Slovinsko (D. Prevc, Tepeš, Lanišek, P. Prevc) 1001,5
3. Rakousko (Hayböck, Schlierenzauer, Fettner, Kraft) 934,2
4. Japonsko 906,5
5. ČR (Janda, Hlava, Matura, Koudelka) 875,6
6. Polsko 869,0

Reklama

Související témata: