Hlavní obsah

Bauerova smůla nekončí. Poranil si žebra, start Světového poháru vynechá!

Praha

Rozhodl se pokračovat v kariéře i ve Světovém poháru, ale jeho tělo zatím protestuje. Běžec na lyžích Lukáš Bauer musel opustit přípravný kemp české reprezentace ve švédském Gällivare a nepostaví se o víkendu v Kuusamu na start Světového poháru.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Lukáš Bauer musí start nového ročníku SP oželet

Článek

Přípravu Bauerovi zkomplikovala už zlomenina palce při pádu na kolečkových lyžích. Sádru ale stihl odložit včas. „Nandal jsem ortézu a s ní normálně lyžoval," popisoval.

Jenže pohoda netrvala dlouho. „Bohužel se mi nepodařilo ukončit smolnou šňůru. Asi za dva dny jsme jeli rychlý trénink a spadl jsem v jedné zatáčce. Bohužel tak blbě na hranu navezeného umělého sněhu a pohmoždil si stehno a bok," líčil stříbrný medailista z letošního mistrovství světa na 50 km klasicky.

V tréninku ještě pokračoval, ale bolest o sobě dál dávala vědět. „Ve čtvrtek jsem se cítil potlučený, v pátek jsem měl rychlejší trénink a píchlo mě v žebrech, bylo to velmi nepříjemné," líčil osmatřicetiletý lyžař.

Přímo ve Švédsku absolvoval rentgen a sono, které na 90 procent vyloučilo zlomeninu. Jenže jeho stav se nezlepšoval a Bauer usoudil, že nemá cenu trápení a snahu připravit se už na start SP protahovat. „Už ten palec byla komplikace a v době, kdy jsem potřeboval dohánět rychlé tréninky, jsem zase seděl na chatce a nemohl," vyprávěl Bauer.

Proto v neděli odletěl do Česka, kde ho čeká vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře. „Doufám, že definitivně potvrdí, jestli se jedná o nějaké pohmoždění a bude to dobré relativně brzo, nebo je to něco vážnějšího," říká Bauer, pro něhož jsou vrcholy letošní sezóny SP závody v Novém Městě na Moravě a Tour de Ski, prosazovat se chce se svým týmem Pioner Investments – Craft také v seriálu FIS Ski Classics.

Reklama