Hlavní obsah

Vrabcová-Nývltová se bude léčit v nemocnici. Jsi anorektička, vzkazuje jí soupeřka

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová kvůli zdravotním potížím přerušuje sotva započatou sezónu Světového poháru. Pátá žena z loňské olympijské třicítky v Soči absolvovala jen páteční sprint v Ruce, ale v sobotu už do pětky nenastoupila a vrací se domů. Má dlouhodobé problémy s metabolismem a míří z Finska rovnou do brněnské nemocnice.

Foto: evanyvltova.cz

Česká běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová.

Článek

"Vleče se to už rok a tím, že se to teď zkombinovalo do třech různých nemocí, tak jsem se rozhodla, že je potřeba tu zásadní z nich řešit. Proto nastupuji do Brna do nemocnice a věřím, že se co nejdřív vrátím v plné síle," uvedla devětadvacetiletá Vrabcová-Nývltová v tiskové zprávě běžeckého úseku.

Otázkou je, jak dlouho bude mimo trénink. "V tuhle chvíli nevím, na jak dlouho léčba bude, nicméně budu bojovat ze všech sil," vzkázala z Finska. Výhodou této sezóny je skutečnost, že nejsou na programu mistrovství světa ani olympijské hry.

Po páteční kvalifikaci sprintu, v které skončila osmá od konce, běžkyně na sociální sítě napsala, že se musí přiznat, že bojuje s poměrně vážnou nemocí. "Teď se k tomu přidala normální viróza na přípravě v Gällivare, a když jsem ji překonala, přišly žaludeční problémy," uvedla trutnovská rodačka.

S hubnutím zacházíš daleko, napsala Smutná

Už v půlce října Vrabcová-Nývltová říkala, že se necítí ideálně, a vypadala pohuble. Uvedla, že ji stále trochu trápí potíže, které měla v přípravě na minulou sezónu. Tehdy bakteriální infekce léčila mnoha antibiotiky a prodělala řadu testů. "Táhne se to se mnou rok a půl a ještě to není pořádně vyřešené," říkala tehdy.

Na páteční zprávu Vrabcové-Nývltové reagovalo na facebooku mnoho lidí a mezi nimi nejrázněji česká rodačka Kateřina Smutná reprezentující v běhu na lyžích Rakousko. "Probuď se! Ty jsi především anorektička a neposloucháš lidi od lyžování, kteří tě upozorňují, že s hubnutím zacházíš daleko," napsala Smutná a dodala: "Znám Evu skoro 20 let a myslím, že jako kolegyně od lyžování si to k ní můžu dovolit."

Vrabcová-Nývltová v posledních letech kombinuje lyžování s atletikou. V létě si na středních a delších tratích překonávala osobní rekordy a uvažuje i o absolvování maratonu a atakování kvalifikačního času pro olympiádu v Riu.

Reklama