Hlavní obsah

Slalom ve Špindlu vyhrála Pärsonová, Záhrobská osmá

ŠPINDLERŮV MLÝN

Šárka Záhrobská neudržela sedmou pozici z prvního kola čtvrtečního slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně a v konečném pořadí si o jednu příčku pohoršila. Z vítězství v krkonošském středisku se radovala švédská závodnice Anja Pärsonová. Druhé kolo závodu absolvovala také Lucie Hrstková, na níž nakonec zbylo 30. místo.

Článek

Záhrobská v prvním kole ztrácela na vedoucí Pärsonovou půldruhé vteřiny a na trať se vydávala jako sedmá od konce. V horní části svahu druhé jízdy udělala pár chyb a v konečném pořadí klesla na osmou příčku. Po třiadvacáté pozici v prvním slalomu sezóny v americkém Aspenu si výrazně polepšila.

Se svým výkonem před domácím publikem, které ji hlasitě povzbuzovalo, byla bronzová medailistka z mistrovství světa spokojená. "Jsem spokojená, protože nevidím rezervu. Udělala jsem maximum, co jsem mohla," řekla Záhrobská novinářům. "Cítím, že se pomalu rozjíždím," dodala v rozhovoru pro Českou televizi. "Jde to, jsem spokojený," řekl otec a trenér Petr Záhrobský.

Stejně jako v Aspenu i ve Špindlerově Mlýně triumfovala Pärsonová. Švédská slalomářka ve druhém kole udržela vedoucí pozici a s bezmála půlvteřinovým náskokem porazila vítězku středečního obřího slalomu Kosteličovou. "První kolo jsem si užívala jako už dlouho ne," řekla Pärsonová, jejíž otec právě trať prvního kola stavěl. "Dneska jsem hodně vydělala na tom, že jsem měla štěstí při losu," doplnila.

Diváci nepřišli o 'tučňáka'

Schildová, která zopakovala třetí pozici z prvního závodu v Krkonoších, už na vítězku ztratila 1,27 vteřiny, což potvrzuje, že Pärsonová s Kosteličovou momentálně nemají konkurenci.

Po skončení závodu udělala Švédka tradiční skluz po břiše, ale pak ji Kosteličová vyzvala k dalšímu číslu. Obě divákům ukázaly gymnastické hvězdy i v lyžařských botách. "Závod nás stál hodně energie, byl to velký boj, ale chtěly jsme poděkovat divákům a udělat z toho pořádnou zábavu," komentovala to Pärsonová a těšila se na pár dnů volna, které stráví v rakouském Toblachu.

Hrstková ve druhém kole jela opatrně a klesla ze šestadvacáté příčky na třicátou pozici. Po třiadvacáté příčce v obřím slalomu v roce 2002 v Berchtesgadenu tak podruhé v kariéře bodovala. "Byl to těžký slalom a měla jsem z toho před startem trochu obavy, ale zvládla jsem to a jsem v cíli," komentovala v cílovém prostoru svůj výkon.

Lyžařky bojovaly v dnešním závodu o 100000 švýcarských franků (asi 1,86 miliónu korun), vítězka získala 30 tisíc.

SP v alpském lyžování - Špindlerův Mlýn
ženy - slalom
1.Anja Pärson (Švéd.)1:38.49
2.Janica Kosteličová (Chorv.)1:38.98
3.Marlies Schildová (Rak.)1:39.76
4.Annemarie Gergová (Něm.)1:40.40
5.Kathrin Zettelová (Rak.)1:40.49
6.Tanja Poutiainenová (Fin.)1:40.59
7.Nicole Hospová (Rak.)1:41.10
8.Šárka Záhrobská (ČR)1:41.27
9.Julia Mancusová (USA)1:41.36
10.Krostina Koznicková (USA)1:41.48
...
30.Lucie Hrstková (ČR)1:43.27

Reklama

Související témata: