Hlavní obsah

Záhrobská naplnila očekávání a skončila ve slalomu do desítky

ŠPINDLERŮV MLÝN

Šárka Záhrobská naplnila očekávání a vešla se ve čtvrtečním slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně, jenž byl historicky prvním na českém území, do elitní desítky. Bronzová medailistka z mistrovství světa skončila na černé sjezdovce osmá. Byl to zároveň její nejlepší výsledek v sezóně.

Článek

"Nevidím rezervu, jela jsem maximum, jsem spokojená," pravila po závodě Záhrobská, která se pro změnu mračila, jakoby vypadla už ve druhé brance. "Jsem mračoun," řekla a její tvář přece jen tála do úsměvu.

Po první části byla sedmá, vydělala na výhodném startovním čísle pět. Ve druhé o příčku klesla, jela už na rozbitějším svahu. "Ve druhé části se chci vždy zlepšit, ale tentokrát jsem byla spokojená, když jsem v momentě dojezdu byla třetí. Desítka v tu chvíli byla jistá a po tom jsem tu toužila," líčila.

Zaostala pouhá tři místa za svým nejlepším výsledkem v seriálu. Dopadla výrazně lépe než při předešlé fázi SP v Americe, kde skončila až ve třetí desítce. Po prvním závodě nelze panikařit, Amerika mi nesedí, teď to bylo lepší," podotkla dvacetiletá česká jednička.

Na svazích ji povzbuzovala podstatně početnější divácká kulisa kolem tratě než o den dříve, kdy zabodovala v obřáku. "Dělali dobrou atmosféru," těšilo ji, že na domácí svah ji přece dorazilo povzbudit více fandů. "Je to pro mě nová zkušenost, jet velké závody doma," mínila.

Spokojen byl i otec a trenér Petr Záhrobský. "Šárčin organismus se po Aspenu, kde se závodí strašně vysoko ve 3000 metrech, uvolňuje. Už jsme v Evropě, půjde to," hodnotil spokojeně s vyhlídkou na další podniky SP. Ten nejbližší se jede mezi svátky v rakouském Lienzu.

"Důležité bylo udržení losované elitní sedmičky ve slalomu," liboval si. "V obřáku taky chceme nahoru, ale nejde to tak rychle, jak bychom si představovali," pokračoval.

Reklama