Hlavní obsah

Bauerův tým skončil v prologu Ski Classics pátý

Tým Lukáše Bauera v dálkovém běhu na lyžích skončil pátý v dnešním prologu série Ski Classics. Nejvíce se o umístění týmu Pioneer Investments - Craft zasloužila jeho nová akvizice Švédka Lina Korsgrenová, která vyhrála hromadný závod na 15 km. Prolog ovládl tým United Bakeries.

Foto: Ivana Roháčková

Lukáš Bauer představuje kombinézu nového týmu dálkových běžců na lyžích, ilustrační snímek

Článek

V neděli je na programu první individuální závod La Sgambeda, který se kvůli nedostatku sněhu poběží na zkrácené trati dlouhé 24 kilometrů.

Do hodnocení prologu se počítal vždy výsledek nejlepší ženy a trojnásobek času třetího běžce ze sestavy mužů, kteří po vzoru cyklistické časovky jeli společně. Korsgrenová porazila ve finiši loňskou celkovou vítězku Ski Classics Rakušanku Kateřinu Smutnou. "Myslela jsem na stupně vítězů a výhra je úplně super. Povedlo se mi i ušetřit energii na neděli," uvedla Korsgrenová v tiskové zprávě.

Časovku mužů ovládlo norské trio United Bakeries Johan Kjölstad, Öystein Pettersen a John Kristian Dahl. Bauerův tým tvořili Ondřej Horyna, Estonec Algo Kärp, Jan Šrail a Petr Novák.

"Kluci výborně spolupracovali a zajeli velmi slušný výsledek. Páté místo celkově je bomba. Vše vyšperkoval výkon Liny," řekl šéf Pioneerů Bauer, který nestartoval, protože po zlomenině palce a naražených žebrech teprve začal trénovat.

Z českých týmů skončil na 8. místě Atlas Craft Team, za který jezdí například Jiří Ročárek či loňská členka Bauerova týmu Adéla Boudíková, a Stanislav Řezáč byl s celkem Silvini Madshus devátý.

Reklama