Hlavní obsah

Vonnová slaví v Lake Louise vítězný hattrick

Američanka Lindsey Vonnová vyhrála po dvou sjezdech v Lake Louise suverénně i dnešní superobří slalom a připsala si jubilejní sedmdesáté vítězství ve Světovém poháru. Česká lyžařka Klára Křížová skončila v prvním super-G sezóny pětatřicátá a do bodované třicítky se stejně jako v minulých dvou dnech nevešla.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Lindsey Vonnová z USA při SP v Lake Louise.

Článek

Jednatřicetiletá Vonnová vítězným hattrickem potvrdila, že je královnou Lake Louise, přezdívaného na její počest "Lake Lindsey". Čtyřnásobná vítězka SP si v tomto kanadském středisku připsala už osmnácté vítězství a dojela si pro něj s obrovským náskokem.

Překvapivě druhou Tamaru Tipplerovou za sebou nechala o 1,32 sekundy, třetí byla o další tři setiny jiná Rakušanka Cornelia Hütterová. Čtyřiadvacetiletá Tipplerová se dostala na stupně vítězů poprvé v kariéře, jejím nejlepším výsledkem bylo šestnácté místo ze sobotního sjezdu.

"Jsem hodně spokojená. Měla jsem větší náskok, než jsem očekávala. Byl to perfektní závěr perfektního víkendu," řekla Vonnová, jež se díky třem vítězstvím ve třech dnech dostala o čtyři body do čela hodnocení SP před krajanku Mikaelu Shiffrinovou. Specialistka na technické disciplíny dnes absolvovala první super-G v kariéře a nevedla si špatně, skončila patnáctá.

Stejně jako v minulých dvou dnech dojela Křížová ve čtvrté desítce. Na Vonnovou ztratila šestadvacetiletá zlínská rodačka 3,94 sekundy, k prvním bodům v sezoně jí chybělo více než půl sekundy.

SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - superobří slalom:
1. Vonnová (USA) 1:19,79
2. Tipplerová -1,32
3. Hütterová (obě Rak.) -1,35
4. Schnarfová (It.) -1,49
5. Sejerstedová (Nor.) -1,66
6. Rebensburgová (Něm.) -1,76
7. Gutová (Švýc.) -1,77
8. Schmidhoferová (Rak.) -1,84
9. N. Fanchiniová (It.) -1,88
10. Weiratherová (Licht.) -2,09
...
35. Křížová (ČR) -3,94
Průběžné pořadí SP (po 7 závodech):
1. Vonnová 300
2. Shiffrinová (USA) 296
3. Gutová 258
4. Hütterová 200
5. Hansdotterová (Švéd.) 195
6. Rebensburgová 172
...
12. Strachová (ČR) 110

Reklama

Související témata: