Hlavní obsah

Hvězdu slalomu Shiffrinovou čeká s natrženým vazem delší pauza

Vail
Aktualizováno

Nejlepší současnou slalomářku Mikaelu Shiffrinovou čeká s natrženým vazem v koleni delší pauza, podle svého manažera přijde americká lyžařka o hodně závodů. Potřebný klid na léčbu bude trvat týdny.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová

Článek

Shiffrinová, jež chtěla získat nejen čtvrtý malý křišťálový glóbus, ale zaútočit ve Světovém poháru i na celkovou trofej, se zranila o víkendu ve švédském Aare. Prvotní diagnózu dnes potvrdila na sociálních sítích, za jak dlouho by se mohla na svahy vrátit, sama netuší.

"Dobré zprávy po včerejší návštěvě lékařů - žádné další zranění krom těch, o nichž už jsme věděli. Mám natržený vnitřní postranní vaz a pohmožděnou kost," přiblížila dvacetiletá americká hvězda, úřadující mistryně světa i olympijská vítězka ze Soči.

Rodačka z Vailu vyhrála hodnocení slalomu ve Světovém poháru v posledních třech sezonách a i nový ročník rozjela skvěle: vyhrála s obrovským náskokem první i druhý závod v Aspenu, pak se ale v Aare před obřím slalomem zranila. Vynechala nedělní slalom, další bude následovat 29. prosince v rakouském Lienzu a pak 3. ledna v Záhřebu.

"Věříme, že se vrátí, protože sezona je ještě dlouhá. Bohužel všechny technické závody jsou nyní, což není dobré, protože určitě bude chybět v řadě závodů," řekl lyžařčin manažer Kilian Albrecht agentuře AP.

"Spousta lidí teď bude chtít předjímat, kdy se můžu vrátit na lyže a závodit. Ale já nemám věšteckou kouli," napsala sama Shiffrinová. "Budu pracovat tak tvrdě, jak to bude možné. A uvidíme," dodala soupeřka Šárky Strachové. V hodnocení slalomu SP je zatím druhá, v celkovém hodnocení seriálu klesla na třetí místo.

Reklama