Hlavní obsah

Sjezdař Mayer musel po pádu na operaci, sezóna pro něj skončila

Val Gardena

Olympijský vítěz ve sjezdu Matthias Mayer z Rakouska už v tomto ročníku Světového poháru lyžovat nebude. Po sobotním pádu ve Val Gardeně se nakonec podrobil operaci páteře a sezóna pro něj skončila. Po převozu z nemocnice v Bolzanu lékaři na klinice v Innsbrucku zjistili, že vedle sedmého hrudního obratle má zlomený i ten šestý, navíc se jedná o nestabilní frakturu. Oznámil to rakouský svaz.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Rakušan Matthias Mayer krátce po pádu ve sjezdu v italské Val Gardeně.

Článek

Při zákroku chirurgové zpevnili pětadvacetiletému lyžaři oblast od pátého do osmého obratle šrouby. Nejméně dalších deset dnů zůstane Mayer hospitalizován.

Mayera neochránil před zraněním ani airbag, je ale pravděpodobné, že bez této pomůcky by měl pro něj tvrdý dopad mnohem horší následky. "Naštěstí jsem ho měl na sobě. Ve vzduchu se nafoukl a to bylo v tomhle případě určitě to správné řešení," řekl po sobotním vyšetření v Itálii Mayer. "Mohlo to dopadnout hůř. Tohle sroste," citoval Mayera svaz už v Rakousku.

Airbag mohou závodníci od této sezóny používat k ochraně horní poloviny těla. Mayerovi, který jako jeden z mála sjezdařů nový ochranný prvek využívá, se jako prvnímu lyžaři při závodu SP aktivoval.

Stalo se to poté, co nezvládl terénní vlnu ve spodní pasáži sjezdovky a ve vysoké rychlosti dopadl na záda a pravé rameno. "Byl jsem trochu široký v bráně, zařízla se mi lyže, to mě otočilo a letěl jsem přímo na páteř. Pak jsem nemohl popadnout dech," líčil Mayer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články