Hlavní obsah

Alta Badia je pro mě zakletá, posteskl si Krýzl. Po tréninku se přitom cítil super

Radek Malina (Alta Badia)Sport.czPrávo

Po přípravě předcházející nedělní bitvě o body v obřím slalomu na sjezdovce Gran Risa v Jižním Tyrolsku byl český lyžař Kryštof Krýzl plný očekávání. Jenže při samotném závodě si na čtvrtý bodový zisk letošní sezóny musel nechat zajít chuť. Byl klasifikován jako pětatřicátý, pouhé tři desetiny jej dělily od pozice garantující body a účasti v pondělním paralelním slalomu pro nejrychlejších dvaatřicet borců nedělního závodu.

Foto: Zoom Agence

Kryštof Krýzl.

Článek

„Nemám to tu rád," ušklíbl se v cílovém prostoru Krýzl. „V televizi je to pokaždé nádherný závod a já bych si moc přál, aby se mi zde někdy zadařilo, jenže zatím se mi dobrý výsledek vyhýbá," krčil rameny devětadvacetiletý borec. „Přitom v tréninku jsem se tu poslední tři dny cítil super," posteskl si Krýzl.

Zlé tušení měl však už od nedělního rána. „Byl jsem nejistý už na startu. Při jízdě v bránách během rozjíždění se mi kousla záda. Než jsem vyrazil na trať, trošku jsem bolest cítil, ale můj výkon to neovlivnilo. Problém byl, že jsem v důležitých místech byl najetý moc přímo, a pak jsem to musel házet do branek, tudíž jsem ztrácel rychlost," vysvětloval Krýzl. „Navíc se jelo hodně ve stínu, nebylo vidět pod nohy. Všichni kluci vypadali nejistě," hodnotil podmínky česká závodník.

„Už několikrát jsem tady skončil těsně za třicítkou. Jsem zklamaný. Alta Badia je pro mě nějaká zakletá," usmál se hořce Krýzl, jenž doufal, že se probojuje ke čtvrtým bodům sezóny, což by mu navíc garantovalo místenku pro pondělní paralelní slalom.

„Na ten jsem si moc věřil," posteskl si Krýzl. „Chtěl jsem ještě před vánočními svátky přidat další bodované umístění. Trošku jsem to pokazil. Ale konkurence je strašně vyrovnaná, bitvy jsou těsné. Potřeboval bych se celkově posunout o půl vteřiny, aby moje pozice byla jistější," vykládal Krýzl, jehož už v úterý čeká slalom v Madonně di Campiglio. „Jde o těžký závod, který mám rád. Doufám, že si spravím chuť," vyhlížel pokračování bitev o body Krýzl.

Po vánočních svátcích s rodinou v Česku vyrazí zřejmě za tréninkem do Soldy v Jižním Tyrolsku. „Se sněhem je to krizové, takže se rozhodnu podle aktuální situace. V Soldě už to mám zmapované, podmínky pro přípravu jsou tam dobré," vykládal Krýzl.

Reklama

Související témata: