Hlavní obsah

Skikrosařka Zemanová v Innichenu vypadla ve čtvrtfinále

Innichen

Skikrosařka Andrea Zemanová nenavázala v Innichenu na páté místo ze sobotního závodu a v pokračování Světového poháru v italském středisku skončila desátá. Česká reprezentantka tentokrát neuspěla hned ve čtvrtfinálové jízdě, kterou dokončila na nepostupovém třetím místě za pozdější vítězkou Andreou Limbacherovou z Rakouska a Němkou Heidi Zacherovou, která triumfovala v sobotu.

Foto: Václav Mudra

Skikrosařka Andrea Zemanová.

Článek

Česká reprezentantka tentokrát neuspěla hned ve čtvrtfinálové jízdě, kterou dokončila na nepostupovém třetím místě za pozdější vítězkou Andreou Limbacherovou z Rakouska a Němkou Heidi Zacherovou, která triumfovala v sobotu.

Zemanová si postěžovala na následky pádu v tréninku. "Nebyla žádná hitparáda pak startovat s naraženejma žebrama, ale přesto jsem do toho šla na max a o postupu rozhodoval fotofiniš," napsala na facebooku a byla ráda, že je zdravá.

V sobotu Zemanová vyhrála malé finále a připsala si druhý nejlepší výsledek v kariéře. I vzhledem k čtvrtému a třetímu místu v pátečních kvalifikacích vyhlásila pokus o útok na medaili, nakonec se ale musela spokojit "jen" s šestým umístěním v elitní desítce v životě. "Medaile musí počkat," naznačila, že si věří i v dalších závodech.

Limbacherová vyhrála finálovou jízdu před Kanaďankou Kelsey Serwaovou a Alizee Baronovou z Francie. Čtvrtým místem si pojistila celkové vedení v SP Anna Holmlundová ze Švédska. Zemanové patří po pěti závodech dvanácté místo.

Závod mužů vyhrál Švéd Victor Öhling Norberg, druhým místem potvrdil celkové vedení Jean Frederic Chapuis.

Závod SP ve skikrosu v Innichenu (Itálie):
Muži:
1. Öhling Norberg (Švéd.)
2. Chapuis
3. Miaillier (oba Fr.)
4. Fiva (Švýc.)
5. Leman (Kan.)
6. Eckert (Něm.)
Průběžné pořadí SP (po 5 z 15 závodů):
1. Chapuis 350 b.
2. Leman 305
3. Delbosco (Kan.) 292
Ženy:
1. Limbacherová (Rak.)
2. Serwaová (Kan.)
3. Baronová (Fr.)
4. Holmlundová (Švéd.)
5. Zacherová (Něm.)
6. Höieová Gjefsenová (Nor.)
...
10. Zemanová (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 5 z 15 závodů):
1. Holmlundová 410
2. Baronová 264
3. Zacherová 243
...
12. Zemanová 117

Reklama