Hlavní obsah

Jizerská padesátka bude. Třeba i bez lyží

Bedřichov

Závodit se bude, ať bude povětrnostní situace jakákoli. Navzdory veškerým rozmarům počasí. Třeba i bez lyží! Pokud i o druhém lednovém víkendu bude situace se sněhem nadále kritická jako v současnosti, může se tradiční Jizerská padesátka uskutečnit jako běžecký závod. Ale alternativ je více - čtyři. Všechny ovšem počítají s tím, že se bude soutěžit...

Ilustrační foto

Článek

"Aktuální počasí nám nepřeje, nicméně víme, že na přelomu roku vždy dochází ke změně rázu počasí a podle dlouhodobých výhledů nebude rok 2015 výjimkou," uvedl předseda Skiklubu Jizerská padesátka Martin Koucký na webu závodu, který bude mít už 49. ročník.

Zatím jako bláznivá se jeví varianta, že bude dostatek sněhu a závod se uskuteční bez omezení. V o něco horším případě by mohla nastat situace jako v minulém ročníku, kdy byla trať zkrácena. Možný je i kombinovaný závod, při němž by účastníci část trati absolvovali na lyžích a část po svých.

"Čtvrtá varianta uvažuje situaci, kdy v Jizerských horách nebude žádný sníh - v takovém případě se všechny víkendové závody uskuteční jako běžecké. Možností je také oddělení závodu elitních závodníků a jeho uskutečnění v náhradní lokalitě, na krátkých okruzích," sdělili pořadatelé.

Při "suché" variantě bude každý den připraven závod na 10 km, v jednotlivých dnech pak bude doplněn o hlavní soutěžní vzdálenost 30 (pátek), 25 (sobota) a 50 km (neděle).

O definitivní podobě závodu se rozhodne 2. ledna.

Reklama

Související témata: