Hlavní obsah

Olympijská vítězka Mancusová shání peníze od fanoušků

Olympic Valley

Americká olympijská vítězka v obřím slalomu Julia Mancusová shání peníze od fanoušků, aby se mohla vrátit na sjezdovky. Na sociální síti si postěžovala, že po listopadové operaci kyčle nemá dost prostředků na rehabilitaci, a vyzvala své příznivce, aby jí přispěli 25 dolary. Za to jim pošle svou fotografii.

Foto: Profimedia.cz

Americká olympijská vítězka v obřím slalomu Julia Mancusová během závodu na OH v Soči.

Článek

Jednatřicetiletá Američanka získala zlato v roce 2006 v Turíně, ve Vancouveru o čtyři roky později přidala dvě stříbrné medaile a v Soči bronz za kombinaci. Má také pět medailí z mistrovství světa, ale letošní sezóna je po patnácti letech první, kdy chybí v seriálu Světového poháru. Rozhodla se ji vynechat, aby se zbavila vleklých problémů s kyčlí.

Posteskla si, že překvapivě přišla o finanční podporu od amerického lyžařského týmu i od sponzorů. Konstatovala, že ani pojištění, ani pomoc od národního olympijského výboru nestačí na pokrytí nákladů na rehabilitaci, které vyčíslila na pět tisíc dolarů měsíčně (123 tisíc korun).

"Chtěla jsem vás požádat o pomoc a na oplátku vám dát pocit, že jste součástí mého týmu. Ujišťuji vás, že každý dolar půjde na rehabilitaci a těším se, že se s vámi podělím o radost z návratu," napsala Mancusová na facebook.

Reklama