Hlavní obsah

Rakouský předskokan Müller měl na Kulmu těžký pád

Aktualizováno

Rakušan Lukas Müller měl v roli předskokana těžký pád na mamutím můstku na Kulmu, kde čtvrteční kvalifikací začne mistrovství světa v letech na lyžích. Třiadvacetiletý skokan byl krátce v bezvědomí, po probrání necítil nohy a večer se podrobil operaci dolní části páteře.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Nor Joachim Hauer na můstku v Bischofshofenu - ilustrační foto.

Článek

Müllerovi během letu zřejmě kvůli tlaku vzduchu vypnulo vázání na jedné lyži a někdejší trojnásobný juniorský mistr světa dopadl nekontrolovaně zhruba na značku 120 metrů. Po tvrdém nárazu na zem byl v bezvědomí, a když se probral, necítil nohy. Později však částečně cit v dolních končetinách nabyl.

Rakouský skokan dostal první pomoc hned na místě dopadu. Z nemocnice ve Štýrském Hradci pro něj vzlétl vrtulník, jenž se ale nemohl dostat až na místo kvůli mlze. Müller byl tak přepravován záchrankou po silnici.

Ošetřující lékař Ulf Karner po vyšetření mladého skokana v nemocnici nechtěl stanovit žádné prognózy. "Jeho stav je lepší. Bohužel se ale jedná o velmi těžké poranění páteře s nepředvídatelnými následky," řekl. Večer se Müller podrobil operaci spodní části páteře.

Někdejší velký talent Müller má na kontě 16 startů ve Světovém poháru, jeho nejlepším výsledkem bylo šesté místo v závodě Turné čtyř můstků v Oberstdorfu v roce 2009.

Reklama