Hlavní obsah

Bývalá lyžařská hvězda strčila otce ze schodů a zamkla ho ve sklepě

Sbírala úspěchy, byla miláčkem médií, dostala se i do americké lyžařské Síně slávy, teď má problém. Olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování Picabo Streetová byla obviněna z napadení svého otce a domácího násilí. A bude muset k soudu. Nyní již čtyřiačtyřicetiletá Američanka údajně během předvánoční hádky strčila svého šestasedmdesátiletého otce ze schodů a zamkla ho ve sklepě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá slavná americká lyžařka Picabo Streetová na snímku ze ZOH v roce 2002 v Salt Lake City.

Článek
Fotogalerie

Ke konfliktu došlo v domě Streetové v Park City 23. prosince. Bývalou sjezdařku následně policie zatkla a 16. února má stanout před soudem.

Vše se mělo odehrát poté, co otec údajně najel autem do jejího domu. Zřejmě nijak hrozivě.  Ale bývalá hvězda rychlostních disciplín začala křičet a odtud bylo blízko k potyčce, při níž měl otec utrpět i několik šrámů na ruce a krku.

Streetová se hájila, že otec Roland ji v šarvátce tahal za vlasy. Advokát bývalé lyžařky Jason Richards popírá, že by se jakkoli provinila. Vše považuje čistě za soukromou rodinnou záležitost. A tvrdí, že Picabo doufá ve smírné řešení. Svědky konfliktu byli její tři chlapci, z nichž dva má se současným manželem a jednoho z předešlého vztahu.

Léta byla centrem pozornosti. Její příběh byl uchvacující. Zvláštní. Sama sebe kdysi označila za vzpurnou divošku, která se dokázala stát prvotřídní sportovkyní.

Měla za sebou v životě zajímavé momenty. Své křestní jméno si mohla vybrat sama ve třech letech, kdy na to prý byla dost dospělá a potřebovala ho už také kvůli pasu. Do doby, než si zvolila indiánské Picabo, jí rodiče říkali jednoduše: holčičko.

Na olympijských hrách v Naganu 1998 získala zlato v superobřím slalomu, dva roky předtím se stala mistryní světa ve sjezdu. V královské disciplíně vyhrála devět závodů Světového poháru, získala také dva malé glóby za hodnocení sjezdu. Byla i hvězdou reklamy. Poslední olympijskou účast si připsala v roce 2002 v Salt Lake City. Dva roky po této akci se jí narodil první syn.

Reklama