Hlavní obsah

Skokan Müller má po pádu na Kulmu zlomené dva obratle

Bad Mitterndorf

Rakouský skokan na lyžích Lukas Müller, jenž si ve středu po pádu na mamutím můstku Kulmu před mistrovstvím světa v letech poranil páteř, je po operaci ve stabilizovaném stavu. Bývalý trojnásobný juniorský mistr světa má zlomené dva obratle a zůstává na jednotce intenzivní péče. O jeho stavu budou lékaři podrobně informovat v pátek.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Rakouský skokan na lyžích Lukas Müller na snímku z Turné čtyř můstků v Oberstdorfu.

Článek

Lékař rakouského týmu Jürgen Barthofer před dnešní kvalifikací MS uvedl, že středeční operace "proběhla velmi dobře". Třiadvacetiletý předskokan Müller si při nekontrolovaném pádu, který způsobilo vypnuté vázání lyže ve vzduchu, zlomil šestý a sedmý krční obratel. "Důležité je, že se podařilo stabilizovat páteř a ulevit míše," řekl.

Na prognózy je podle Barthofera brzo. "Uvidíme, jak se jeho stav bude vyvíjet v následujících dnech. Utrpěl těžké zranění, u kterého je možný jak pozitivní, tak negativní vývoj. Hrozba trvalých následků existuje vždycky," dodal rakouský lékař na adresu někdejšího velkého talentu, jehož nejlepším umístěním v SP je šesté místo v závodě Turné čtyř můstků v Oberstdorfu v roce 2009.

Reklama