Hlavní obsah

S legendou na startu! Bauer se dal dohromady a pojede na Zlaté lyži

Čeští fanoušci dostanou možná poslední šanci vidět Lukáše Bauera naživo v závodě Světového poháru. „Budu startovat,“ prohlásil na páteční tiskové konferenci před závody SP v Novém Městě na Moravě. Ještě v týdnu přitom sám přiznával, že šance na jeho start je malá. Tréninky přímo v dějišti závodu ho ale přiměly plány změnit.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Lukáš Bauer už si vyzkoušel tratě v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Chtěl bych se omluvit za to natahování. Ale po těch problémech, kdy jsme už několikrát řekli, že se vrátím a nakonec se to nepovedlo, jsem nechtěl vzbuzovat plané naděje,“ vysvětloval osmatřicetiletý běžec na lyžích.

Sobotní závod v Novém Městě na Moravě přitom pro něj bude úplně prvním v sezóně. Před startem Světového poháru měl totiž při tréninku ve švédském Gällivare pád, narazil si žebra a pozdější vyšetření odhalila, že jsou zlomená. Původně plánovaný návrat na Tour de Ski musel Bauer odložit, o svůj druhý vrchol sezóny ale už nepřijde.

Pauza bude znát

„Spousta lidí se divila, proč jsem po Falunu kariéru neukončil,“ přiznává stříbrný medailista z padesátky na loňském mistrovství světa. „Ale Nové Město bylo hlavním bodem, proč jsem se rozhodl pokračovat. Říkal jsem si, že pokud by bylo to jen trochu možné, tak startovat budu. A nakonec se to povedlo,“ hlásil s úlevou.

Ambice pochopitelně nebude mít takové, jako když na Zlaté lyži bojoval o vítězství. Aktuální forma je i pro Bauera otazníkem. „Ta tříměsíční přestávka musí být znát, ale budu na startu a budu bojovat,“ dodává odhodlaně.

V sobotu jsou v Novém Městě na Moravě na programu závody žen na 10 km volně (od 12.45) a mužů na 15 km volně (od 14.15), v neděli se jedou štafety.

Reklama

Související témata: