Hlavní obsah

Štafetu žen v Novém Městě vyhrály Norky, Češky byly desáté

Nové Město na Moravě

Ženskou štafetu na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě vyhrály s náskokem favorizované norské lyžařky Ingvild Flugstad Östbergová, Heidi Wengová, Therese Johaugová a Astrid Jacobsenová. Druhé místo obsadily se ztrátou 42 sekund Američanky, které dosáhly nejlepšího štafetového výsledku v historii. Třetí byly Finky. Česká čtveřice Petra Nováková, Sandra Schützová, Kateřina Beroušková a Andrea Klementová skončila desátá s mankem skoro čtyř minut.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva vítězné Norky Ingvild Östbergová, Heidi Wengová, Therese Johaugová a Astrid Jacobsenová.

Článek

Nováková se na prvním úseku cítila daleko lépe než v sobotním individuálním závodu, do kterého nastupovala po nemoci. "Myslím, že se pomalu rozjíždím, i výkon byl docela slušný," uvedla. Za dva týdny v Drammenu ve sprintu a v Oslu už prý pojede naplno. "Včera jsem získávala jistotu, dneska už to bylo lepší. Vím, že už to budu moct rozjíždět slušně," prohlásila.

Stejně jako dvakrát při Tour de Ski se dnes přimotala do pádu v zatáčce před tribunou. "Vypadá to, že si v tom libuju, co?" pousmála se. "Ale tady jsme se zrovna zamotaly všechny a já to odnesla. Ztratila jsem kontakt s první skupinou, ale snažila jsem se to dovézt v kontaktu," komentovala deváté místo na předávce na dohled šestého místa.

Nováková litovala, že v týmu chyběla rekonvalescentka Eva Vrabcová-Nývltová, neboť do štafety se tak nevybírá podle výkonnosti. "Ale podle toho, koho zrovna máme. Dělaly jsme si před startem legraci, abychom vůbec dojely, aby nás nedojely o kolo," pousmála se hořce.

Závody SP v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě:
Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Östbergová, Wengová, Johaugová, Jacobsenová) 50:17,2
2. USA (Caldwellová, Bjornsenová, Stephenová, Digginsová) -42,1
3. Finsko (Kyllönenová, Pärmäkoskiová, Roponenová, Niskanenová) -55,9
4. Německo -1:56,1
5. Švédsko -2:14,9
6. Itálie -2:29,5
...10. ČR (Nováková, Schützová, Beroušková, Klementová) -3:56,9

Reklama

Související témata: