Hlavní obsah

Dálkový běžec Řezáč vyhrál pošesté klasický Dolomitenlauf

Lienz

Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč vyhrál pošesté v kariéře Dolomitenlauf klasicky na 42 kilometrů. Před sobotním vítězstvím si připsal výhru i ve večerním běhu Classic na Seiser Almu na 16 kilometrů.

Foto: Patria Direct Team

Stanislav Řezáč (vlevo).

Článek

V netradičním závodu Moonlight Classic, který startoval v osm večer a ve vysoké nadmořské výšce se jel za úplňku, Řezáč ve finiši porazil olympijského vítěze Giorgia di Centu z Itálie. "Rvali jsme to skoro celý poslední kilák. Giorgio měl náskok padesát metrů a já ho za dvě stě metrů udělal o šedesát," popsal Řezáč v tiskové zprávě a dodal: "Předloni jsem byl třetí a teď ve dvaačtyřiceti jsem to vyhrál."

Běžec jabloneckého tým Silvini/Madshus už o den později vyrazil do stopy Dolomitenlaufu. "Spal jsem jen tři hodiny a první půlku závodu byl unavený, ale pak se to zlomilo. Rozjelo se mi to, dostal jsem znovu chuť i sílu a je skvělé, že jsem tady zase vyhrál," radoval se Řezáč, který zvítězil před Američanem Andym Newellem.

Nedělní hlavní závod Dolomitenlaufu na 42 km volnou technikou, který je zařazený do série FIS Worldloppet Cup, vyhrál Francouz Poirrier Bastien. Mezi ženami dojela Klára Moravcová čtvrtá, zvítězila Aurélie Dabudyková z Francie.

Reklama