Hlavní obsah

Zase má touhu něco dokázat. Vrabcová po zdravotních problémech už ladí návrat

Nové Město na Moravě

O víkendu se proháněla po tratích Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Jen místo závodního čísla měla tréninkový trikot a v době, kdy se bojovalo o body, rozdávala podpisy nebo se procházela se svou fenkou Bellou. Návrat běžkyně na lyžích Evy Vrabcové-Nývltové k závodům po zdravotních problémech už se ale blíží.

Foto: Sport.cz

Eva Vrabcová-Nývltová se svou věrnou parťačkou, samojedem Bellou.

Článek

Netáhlo vás to už v Novém Městě na start?

Strašně moc, i jsem to zvažovala, ale nechci nic uspěchat. Bylo to pro mě smutné a psychicky náročné, když jsem viděla, že se všichni chystají na závod a já nemůžu. Ale i tréninky, co jsem absolvovala, se mi jezdily dobře, vyšetření jsou také v pořádku…

Jak jste strávila měsíc po propuštění z brněnské nemocnice, kde jste své potíže s příjmem potravy řešila?

Užila jsem si Vánoce, jak jsem chtěla, pak pomalu začala běhat a jezdit na kolečkových lyžích, protože nebyl sníh. V lednu jsem odjela na Kanárské ostrovy, kde jsem naběhala množství kilometrů a dohnala částečně sílu.

Co jste změnila, aby se problémy nevrátily?

Určitě jsem dostala upozornění, že se to vrátit může. Myslím, že teď vše funguje dobře, důležité bylo i psychické odpočinutí. Člověk zjistí, že život je i o něčem jiném než o sportování. Znovu se u mě objevila touha něco dokázat, mám větší motivaci než dřív.

Hlídáte si stravu pečlivě?

Určitě. Musím nabírat postupně, aby bylo sacharidů víc. Nemůžu se teď začít cpát sladkým, aby se to všechno dohnalo. Ale při kontrolních vyšetřeních se měřil metabolismus a všechno je na dobré cestě.

Jaké jsou tedy vaše plány pro závěr lyžařské sezóny?

Chtěla bych se vrátit do Světového poháru ve Falunu (13. února). Pak uvidím podle výsledků, jestli bych jela na Ski Tour Canada. Laufy určitě absolvovat nebudu a pak už začne atletická příprava.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články