Hlavní obsah

Samková myslí na triumf v prestižních X-Games

Americký Aspen a prestižní zimní X-Games českým sportovcům nikdy příliš nesvědčily. Ani dvojnásobný mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus nedokázal na zámořském sněhu dominovat tak jako v Evropě, na triumf zatím marně útočila i olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková. Ta ale bude mít šanci o víkendu české prokletí jako jedna z favoritek zlomit.

Foto: www.thecolorrun.cz

Eva Samková myslí na X-Games na vítězství.

Článek

V sobotu Samková vyhrála závod Světového poháru v německém Feldbergu, do zámoří tak vyrazila povzbuzená formou po prodělané nemoci. Jenže snowboardkros na X-Games má svou královnu, domácí Lindsey Jacobelisová ho ovládla od roku 2003 už devětkrát!

Samková byla v olympijském roce 2014 druhá právě za Jacobelisovou, loni skončila po pádu šestá a ukončila sezónu. „Stupně vítězů by samozřejmě byly super, ale když už jsem byla druhá, musím chtít vyhrát," uvažovala.

Kvalifikace čeká Samkovou dnes, finále se jede v neděli (vysílá O2 Sport od 20.00). Do Aspenu byla pozvána i skikrosařka Andrea Zemanová, ale po pádu a zlomenině žeber musela cestu zrušit.

Reklama

Související témata: