Hlavní obsah

Němečtí biatlonisté vyhráli před skvělou kulisou v Ruhpoldingu

RUHPOLDING

Němečtí biatlonisté vyhráli v bouřlivém domácím prostředí v Ruhpoldingu čtvrteční štafetu Světového poháru. V závodě na 4x7,5 kilometru porazili před 13 tisíci fanoušky druhé Rakousko suverénně o 41,2 sekundy a připsali si třetí vítězství v olympijské sezoně za sebou. Třetí skončilo s téměř minutovou ztrátou Norsko, které bude v Turíně obhajovat štafetové zlato.

Článek

Český tým ve složení Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Roman Dostál a Tomáš Holubec doběhl sedmý. Za vítězným Německem zaostali Češi o necelé tři minuty.

Jednadvacetiletému Moravcovi se nevydařila úvodní položka vleže, musel třikrát dobíjet a ze střelnice vyjížděl až jako devatenáctý. Benjamínek reprezentace však dobře běžel, ve stoje dobíjel pouze jednou a předával jako devátý ve skupině bojující o páté až desáté místo. "Vleže jsem trochu zazmatkoval. Co se dělo na střelnici, to byl nevídaný rachot a vyvedlo mě to zmíry," řekl Moravec.

Šlesingr posunul tým na šestou pozici, ale v závěru úseku jako by mu docházely síly. Totéž potkalo Romana Dostála, který neodolal tlaku švédského soupeře. Český finišman Holubec, jenž ve středu oslavil třicáté narozeniny, bezchybnou střelbou udržel českou štafetu mezi elitou.

Stroje nejsou

"Nejsme stroje, aby nám to každý den táhlo, jak si představujeme. Ale myslím, že se nemusíme za výkon stydět," řekl spolupracovníkovi ČTK Dostál, který prý bojoval od začátku se stupňující se únavou. "S Michalem Šlesingrem jsme startovali zatím ve všech závodech Světového poháru a únava se prostě hlásí o slovo," konstatoval úřadující mistr světa.

Trenér Milan Janoušek byl s výsledkem spokojen. "Kluci mi udělali radost zejména střeleckým výkonem. V běhu jeli na doraz, ale únava se u některých už projevuje. Tým máme úzký. První pětka byla dnes nedostižná," uvedl kouč.

Výsledky:
1. Německo (Rösch, Wolf, Fischer, Greis) 1:29:04,4 (0 trestných kol), 2. Rakousko (Mesotitsch, Perner, Gredler, Sumann) -41,2 (0), 3. Norsko (Hanevold, Svendsen, Andresen, Eckhoff) - 59,6 (0), 4. Francie -1:10,4 (0), 5. Rusko -1:23,6 (0), 6. Švédsko -2:31,4 (0), 7. ČR (Moravec, Šlesingr, Dostál, Holubec) - 2:54,9 (0).

Reklama