Hlavní obsah

Závod skokanů na lyžích v Oslu byl kvůli mlze a větru zrušen

Závod Světového poháru skokanů na lyžích v Oslu byl kvůli husté mlze a silnému větru zrušen. Mohl by být nahrazen už v úterý v Trondheimu, kde je další díl seriálu naplánován na středu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Nor Joachim Hauer na můstku v Bischofshofenu - ilustrační foto.

Článek

Na Holmenkollenu dnes odskákali v prvním kole pouze dva závodníci. Restart závodu byl poté několikrát odložen a nakonec zhruba hodinu a půl po původním začátku rozhodla jury o jeho zrušení.

Větší potíže než vítr přitom představovala mlha, která skokany provázela už v sobotním závodu družstev. "Ze sportovního hlediska jsme to dnes mohli odskákat, i když to zní kuriózně. Ale neměli jsme možnost při tom skokany sledovat," řekl ředitel závodu Walter Hofer televizní stanici ZDF.

Problémy vidět skokany měli nejen diváci včetně norského krále Haralda V., ale i rozhodčí. K tomu se připojily potíže s elektronickým měřením. Délka skoku Poláka Bartlomieje Kluska byla až dodatečně z původních 100,5 m upravena na 120 m.

Pro skokany bylo dnešní zrušení třetí v sezoně. V listopadu se kvůli větru neodskákal ani jeden z dvojice závodů v Kuusamu.

Reklama

Související témata: