Hlavní obsah

Pančochová skončila v Bostonu ve svém prvním Big Airu čtrnáctá

Boston

Snowboardistka Šárka Pančochová skončila na baseballovém stadiónu v Bostonu při své premiéře v soutěži Big Air v rámci Světového poháru na 14. místě. Na rampě vybudované v aréně slavného týmu Red Sox vyhráli Kanaďan Max Parrot a domácí Julia Marinová. Druhý český reprezentant Petr Horák obsadil 19. příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Šárka Pančochová.

Článek

Pětadvacetiletá Pančochová jezdí v SP závody ve slopestylu a U-rampě, lákadlo Big Airu na proslulém stadiónu Fenway Park si nenechala ujít. "V Americe je to jeden z největších akčních sportů. Kdybych to porovnala se sporty u nás, je to jako fotbal," řekla Radiožurnálu před svým vstupem do této sezóny SP.

Rampa byla vysoká zhruba 43 metrů a přesahovala osvětlení stadiónu. Pančochová, juniorská mistryně světa v Big Airu z roku 2008, skončila čtrnáctá v konkurenci 21 snowboardistek. Mužů včetně Horáka závodilo 35. Snowboardisty dnes ve Fenway Parku vystřídají ještě freestylisté na lyžích.

"Byl skvělý zážitek startovat na Fenway stadiónu, dokonce nám Red Sox půjčili i šatnu," napsal ČTK reprezentační trenér Martin Černík.

Pětadvacetiletá Pančochová jezdí v SP závody ve slopestylu a U-rampě, lákadlo Big Airu na proslulém stadiónu Fenway Park si nenechala ujít. "Bylo to náročný. Škoda, že se mi nepodařilo dát trik čistě jako v tréninku. Každopádně to byla zkušenost a v Québecu to tam snad padne," řekla směrem k sobotnímu startu v Kanadě, kam se z Bostonu přesouvali s Černíkem a Horákem autobusem.

Černík: Mohla být i medaile

Juniorská mistryně světa v Big Airu z roku 2008 skončila čtrnáctá v konkurenci 21 snowboardistek. "Pro Šárku to byl první městský Big Air. Měla dobře našlápnuto, ale oproti tréninku v závodu neodjela čistě backside 720, což byla škoda. Mohla být i medaile," mínil Černík.

Mužů včetně Horáka závodilo 35. "Šel do toho naplno. První pokus odjel, ale ne úplně čistě a při druhém si přisednul," řekl Černík na adresu českého snowboardisty, který už byl v této disciplíně v SP dvakrát v desítce.

Rampa V Bostonu byla vysoká zhruba 43 metrů a přesahovala osvětlení stadiónu. "Rampa byla mega velká a podmínky nebyly jednoduché, foukal ledový nárazový vítr, hlavně nahoře na startu a rozjezdu," popsal Černík.

Snowboardisty dnes ve Fenway Parku vystřídají ještě freestylisté na lyžích.

Závod SP ve snowboardingu na baseballovém stadiónu Fenway Park v Bostonu - Big Air:
Muži:
1. Parrot 183,50
2. Ciccarelli (oba Kan.) 174
3. Guldemond (USA) 170
...v kvalifikaci 19. Horák (ČR)
Ženy:
1. Marinová (USA) 169,25
2. Blasmanová 152,25
3. Voigtová (obě Kan.) 117,75
...v kvalifikaci 14. Pančochová (ČR)

Reklama