Hlavní obsah

Neumannová bude dva dny balit

PRAHA

Balení na olympijské hry má před sebou běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Jedna z největší českých medailových nadějí převzala v úterý v pražské Sazka Aréně svou již šestou olympijskou výbavu. Z Prahy si na Zadov odvážela kufr a velkou sportovní tašku plné věcí, k tomu pytel šatů na volný čas a papírové krabice s výživou.

Článek

Neumannovou ještě čeká v sobotu kombinace Světového poháru v Oberstdorfu a v neděli již odletí do Itálie, kde absolvuje závěrečnou přípravu na olympiádu. "Za dva dny musím zabalit úplně všechno, to bude hrozné," děsila se běžkyně. Věci musí připravit sobě i dceři Lucii na měsíc. "Příprava na závody jde trochu stranou. Je toho hodně, snad nic nezapomenu," řekla.

Vítězka tří závodů Světového poháru v této sezoně pojede již na šestou olympiádu v kariéře a pátou zimní. Poprvé si vyzvedla věci na soutěže pod pěti kruhy pro Albertville 1992. "Tehdy bylo oblečení povedené. Nosila jsem to ještě dva roky potom, to se užilo nejvíc," vzpomínala Neumannová. Jinak si věci moc nepamatovala. "Moc to neprožívám, následky to na mě nenechalo," uvedla.

I tentokrát strávila zkoušením věcí necelou půl hodinu. Nasadila si čepici, oblékla sportovní soupravu a boty. "Vyzkoušela jsem si nejzákladnější věci, které budu nosit nejčastěji. Zbytek nechám na doma. Myslím, že to bude v pohodě, protože velikosti mám vyzkoušené," dodala Neumannová.

Ve frontě za ní na oblečení pro blížící se olympiádu, která začne v Turíně slavnostním zahájením 10. února, čekali její reprezentační kolegyně, Martin Koukal, trenér mužů Miroslav Petrásek, servismani Vít Fousek či Jan Baranyk. Naproti Neumannové se soukal do teplákové soupravy biatlonista Zdeněk Vítek a na chodbě byla skoro kompletní sestava jeho kolegů.

"Nemáš konfekční velikost. Tak pusť někoho dalšího," houkl Petrásek na kouče biatlonistů Milana Janouška, který vyšel z místnosti v tričku s rukávy, které mu byly příliš dlouhé.

Trenér Neumannové Stanislav Frühauf si vyzvedl věci před svou svěřenkyní brzy ráno. "Za půl hodiny odcházel spokojený," řekl Jan Stluka, analytik sportovního úseku ČOV, který má vydávání na starosti. Vybavení se připravovalo od začátku ledna, dostat je musí odhadem přes 150 lidí. "Všechno je zatím bez problémů, protože sportovní velikosti jsou standardní a oblečení pro volný čas a slavnostní nástup se šilo na míru," uvedl Stluka.

Neumannová za pomoci manažera Josefa Jindry dostala i výbavu pro svého švédského servismana Ulfa Olssona. I proto počítá, že věci na olympiádu pošle do Pragelata raději autem. "Budeme toho mít nespočet a s letadlem bychom asi nevzlétli," vtipkovala.

Běžkyně se těšila, že bude mít možnost na olympiádě ve volných chvílích sledovat i českou televizi. Její manažer zařizuje satelit. "Jestli se to povede, tak to bude super," těšila se. Ráda by měla přehled, co se děje i na jiných sportovištích než jen v běžeckém areálu. "Dřív jsem byla odtržená od reality a výsledky zjišťovala až doma," řekla Neumannová.

Reklama