Hlavní obsah

Pančochová skončila v Big Airu v Québecu pod stupni vítězů

Snowboardistka Šárka Pančochová skončila v Big Airu v kanadském Québecu těsně pod stupni vítězů. Čtvrté místo je pro českou freestylistku nejlepším umístěním v této disciplíně ve Světovém poháru. Závod, který byl zařazen také do série World Snowboard Tour, vyhrála Jamie Andersonová z USA.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Šárka Pančochová. (Ilustrační foto)

Článek

Mezi muži triumfoval stejně jako ve čtvrtek v Bostonu Kanaďan Max Parrot. Český reprezentant Petr Horák obsadil v kvalifikaci 16. pozici.

Juniorské mistryni světa v Big Airu z roku 2008 Pančochové kvalifikace vyšla. Skončila v ní třetí a postoupila do šestičlenného finále. V tom ale neodjela čistě ani jeden ze tří skoků. V součtu měla 71,50 bodu a ztratila 20 bodů na třetí Queralt Castelletovou ze Španělska. Olympijská vítězka ve slopestylu ze Soči 2014 Andersonová se radovala ze své první výhry v SP v Big Airu a čtvrté v kariéře.

Pětadvacetiletá Pančochová jezdí v SP převážně závody ve slopestylu a občas v U-rampě. V Big Airu startovala v SP teprve podruhé. Premiéru si odbyla ve čtvrtek v Bostonu, kde na stadiónu baseballistů Red Sox skončila čtrnáctá.

Závod SP ve snowboardingu v Québecu (Kanada) - Big Air:
Muži:
1. Parrot 192,25
2. Nicholson (oba Kan.) 179,50
3. Stassel (USA) 175,50
...v kvalifikaci 16. Horák (ČR)
Ženy:
1. Andersonová (USA) 178,75
2. Ormerodová (Brit.) 126,25
3. Castelletová (Šp.) 91,75
4. Pančochová (ČR) 71,50

Reklama