Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Samková vyhrála kvalifikaci v Sunny Valley

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková vyhrála kvalifikaci na nedělní závod Světového poháru v ruském středisku Sunny Valley. Česká hvězda byla o více než sekundu rychlejší než druhá Belle Brockhoffová z Austrálie.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Snowboardistka Eva Samková.

Článek

"Jízda se celkem povedla, i když je tam pořád co zlepšovat, ale o více než sekundu vyhrát kvalifikaci, to potěší," radovala se na facebooku Samková. "Je to tady super, baví mě to, bude to sranda. A je tady skvělá organizace a snad vydrží slunečné počasí," dodala.

Její kouč Marek Jelínek rovněž viděl chyby. "Takže se může ještě zlepšit, ale bude mít obrovský morální náskok, protože ten časový dnes byl skutečně velký," uznal Jelínek. "Trať je sice dlouhá a náročná, což je pro Evu trochu handicap po nemoci, ale může tady vyhrát," věřil kouč.

V Rusku je na programu čtvrtý díl seriálu a Samkové před ním patří páté místo v průběžném pořadí. Kvalifikaci v této sezóně dokázala vyhrát už v lednu ve Feldbergu, kde pak také triumfovala v samotném závodě. V repríze o den později skončila sedmá, seriál zahájila v prosinci třináctým místem v Montafonu.

V kvalifikaci mužů obsadil v Sunny Valley Jan Kubičík 44. pozici a rovněž pojede ve vyřazovací části, neboť do finále postoupilo všech 48 závodníků.

Reklama

Související témata: