Hlavní obsah

Ledecká opět bodovala. V Itálii skončila čtyřiadvacátá

Aktualizováno

Česká reprezentantka Ester Ledecká bodovala ve Světovém poháru ve sjezdovém lyžování i v superobřím slalomu v La Thuile. Mistryně světa ve snowboardingu obsadila v Itálii 24. místo a vylepšila své maximum v této disciplíně. Z vítězství se radovala třetí žena hodnocení super-G Tina Weiratherová z Lichtenštejnska.

Foto: Kateřina Vlčková, ČTK

Česká reprezentantka Ester Ledecká (vpravo na snímku s Lindsey Vonnovou) bodovala i v superobřím slalomu v La Thuile.

Článek
Fotogalerie

Duel o velký křišťálový glóbus mezi vedoucí Lindsey Vonnovou a Larou Gutovou zůstává vyrovnaný. Američanka Vonnová, jež si v sobotu zajistila osmou trofej v kariéře za sjezd, dnes dojela třetí o sedm setin sekundy za švýcarskou rivalkou a v průběžném pořadí seriálu vede o pouhých 23 bodů. Do konce SP zbývá ženám včetně březnového finále ve Svatém Mořici jedenáct závodů.

Pro snowboardingovou mistryni světa Ledeckou bylo dosud maximem v superobřím slalomu 25. místo z Ga-Pa, ve sjezdu si v sobotu posunula hranici na 23. příčku. Dvacetiletá "obojživelnice" pronikla do elitní třicítky sjezdařek i ve čtvrtém z pěti únorových startů v SP. Druhá česká závodnice na startu Klára Křížová nebodovala.

"Možná to všechny překvapuje a mě taky, já z toho mám radost, že jsem vůbec byla schopná tenhle rok se na Světové poháry dostat a závodit s těmi nejlepšími na těchto kopcích," řekla Ledecká. "Vím, že jsem v jiném 'levelu', ale budu na tom makat, abych byla jednou na tom stejně jako ty nejlepší holky v top ten. Jsem poctěna, že tady můžu být, a vůbec nechápu, jak se mi to mohlo povést. Snad to tak bude pokračovat dál."

Dala se do řeči s Vonnovou

Hned po závodu se dala do řeči i s Vonnovou, která ji překvapila znalostmi o jejím snowboardingovém životě. "V Ga-Pa jsem si s ní poprvé podala ruku a měla jsem z toho velký zážitek," přiznala Ledecká. "Teď jsme si spolu povídaly a překvapilo mě, že ví, kdo jsem. Říkala, že mi fandí," uvedla dvacetiletá sportovkyně. "Určitě bych chtěla jednou dosáhnout této úrovně," zasnila se.

K tomu ale vede ještě dlouhá cesta, neboť ještě minimálně dva roky do olympijských her se Ledecká chce soustředit na snowboarding. Příští sobotu ji čeká paralelní obří slalom v tureckém Kayseri a o týden později finále Světového poháru ve Winterbergu. Cílem je vyhrát hodnocení SP v paralelních disciplínách.

"Teď ze mě zase na chvíli bude snowboardistka. Snad se mi oba závody povedou a udržím vedení v seriálu. Udělám pro to maximum," řekla. Příští rok by opět chtěla kombinovat obě disciplíny. "Budu chtít natrénovat co nejvíc, abych se zase posunula podobně jako tenhle rok," řekla Ledecká, která se chce za rok zúčastnit MS ve snowboardingu i na lyžích. "To je pro mě největší cíl a výzva," uvedla.

Závod SP v sjezdovém lyžování v La Thuile (Itálie):
Ženy - superobří slalom:
1. Weiratherová (Licht.) 1:17,73 min.,
2. Gutová (Švýc.) -0,57,
3. Vonnová (USA) -0,64,
4. F. Suterová (Švýc.) -0,67,
5. Miradoliová (Fr.) -0,79,
6. Brignoneová -0,91,
7. Curtoniová (obě It.) -1,20,
8. Worleyová (Fr.) -1,22,
9. Rossová (USA) -1,39,
10. Marsagliaová (It.) -1,57,
...24. Ledecká -4,02,
38. Křížová (obě ČR) -5,40.
Průběžné pořadí superobřího slalomu (po 5 z 8 závodů):
1. Vonnová 420 b.,
2. Gutová 341,
3. Weiratherová 266,
4. Hütterová (Rak.) 229,
5. Rebensburgová (Něm.) 204,
6. Tipplerová (Rak.) 134,
...38. Ledecká 13, 47. Křížová 2.
Průběžné pořadí SP (po 29 z 41 závodů):
1. Vonnová 1200,
2. Gutová 1177,
3. Rebensburgová 878,
4. Weiratherová 759,
5. Hansdotterová (Švéd.) 701,
6. Hütterová 640,
...14. Strachová (ČR) 432,
87. Ledecká 28,
104. Křížová 9,
115. Dubovská (ČR) 5.

Reklama

Související témata: