Hlavní obsah

Novinka! Slovinci předvedli tandemový skok na lyžích

Praha/Planica

Do programu olympijských her se tahle disciplína asi nedostane, za pozornost ale určitě stojí. Slovinští skokani totiž podle všeho jako první v historii úspěšně provedli tandemový skok na lyžích. Dva odvážlivci se připnuli k jednomu páru lyží, spustili se z můstku v Planici a bezpečně přistáli na bubnu. A protože byli první, stal se jejich 35metrový „let" hned neoficiálním světovým rekordem.

Slovinci předvedli tandemový skok na lyžích Video: Reuters

 
Článek

V celé akci měl prsty skokanský kouč Vasja Bajc, který stál mj. za největšími úspěchy Jakuba Jandy. Šance zapsat se do historie se pak chytili Rok Urbanec a Jaka Rus a minulý týden první tandemový skok úspěšně uskutečnili.

Co na tom, že na jednom z menších můstků v areálu v Planici, který je proslulý především rekordními lety na tamním mamutu, dopadli jen na značku pětatřiceti metrů. I tenhle zápis se stal rekordem. Takřka rekordní pak byl i virální dopad videa ze skoku, které se stalo hitem sociálních sítí a nasbíralo statisíce zhlédnutí.

A kdo ví, zda se úspěšní průkopníci tandemového skoku příště neposadí na lavici většího můstku, než toho s konstrukčním bodem 41 metrů...

Reklama

Související témata: