Hlavní obsah

Muže nepustil v Lake Placid na můstky vítr, ženám vládla Leuová

LAKE PLACID

Nárazový vítr znemožnil v sobotu konání závodu Světového poháru akrobatických skokanů na lyžích v Lake Placid. Na soutěž marně čekal i olympijský vítěz Aleš Valenta, ženám se podařilo absolvovat alespoň jednokolovou soutěž a z vítězství se radovala nová vedoucí žena průběžného pořadí Evelyne Leuová ze Švýcarska.

Foto: Event Concept

Aleš Valenta

Článek

Mužský závod byl přeložen na dnešek, kdy je v Lake Placid na programu také jízda v boulích.

Ženy stihly za mírného deště alespoň kvalifikaci, ale o několik hodin později museli pořadatelé kvůli nepříznivým podmínkám uznat výsledky jako konečné a mužský závod odložit. Stejně jako v případě žen by se mělo skákat jen jedno kolo. "Neměli jsme šanci mužský závod spustit. Nebylo to bezpečné," řekl agentuře AP soutěžní ředitel federace FIS Konrad Rotermund.

Leuová získala za svůj skok 102,98 bodu a podruhé v sezoně slavila triumf. O stříbro se podělily se shodnou známkou 90,09 bodu Ruska Anna Zukalová a Kanaďanka Amber Petersonová. Dosud vedoucí žena SP Li Ni-na z Číny vynechala už čtvrtý závod za sebou a propadla se až na třetí místo pořadí.

Výsledky:
1. Leuová (Švýc.) 102,98, 2. Petersonová (Kan.) a Zukalová (Rus.) obě 90,09, 4. Camplinová (Austr.) 88,51, 5. Müllerová (Švýc.) 87,42, 6. Bauerová (Kan.) 84,60.
Pořadí SP (po 8 z 11 závodů):
1. Leuová 382, 2. Müllerová 346, 3. Li Ni-na (Čína) 336.

Reklama