Hlavní obsah

Silný vítr zrušil druhý závod na můstku v Titisee-Neustadtu

Titisee-Neustadt

Skokané na lyžích přišli kvůli silnému větru o dnešní závod Světového poháru v Titisee-Neustadtu. Ke zrušení přistoupila jury v rámci této sezóny SP pošesté, pod můstkem v Titisee marně čekala i česká čtveřice Roman Koudelka, Jan Matura, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek.

Foto: Terje Bendiksby, ČTK/AP

Český skokan na lyžích Roman Koudelka

Článek

Zatímco sobotní závod se v Německu uskutečnil bez problémů, dnes byla nejprve zrušena kvalifikace, pak byl několikrát odložen start soutěže a následně odvolán samotný závod. Potkal ho tak stejný osud jako před týdnem polskou Wislu, předtím Lahti a Oslo, dokonce o dva podniky přišlo Kuusamo.

Sezóna skokanům skončí za týden v Planici, nedělní závod z Titisee-Neustadtu bude nahrazen právě tam, takže sezóna vyvrcholí čtyřmi závody v letech místo původně plánovaných tří. Lyžařská federace FIS oznámila, že první soutěžní kolo čtvrtečního nově zařazeného závodu poslouží zároveň jako kvalifikace na páteční soutěž.

Koudelka do finále vstoupí jako desátý muž průběžného pořadí. Majitelem křišťálového glóbu je už od konce února Slovinec Peter Prevc.

Reklama