Hlavní obsah

Nejste náhodou Ester? Ledecká si sezónou snů získala obdivovatele i v cizině

Praha

Když vedle sebe vyskládala trofeje získané za uplynulou sezónu, stůl se pod nimi prohýbal. Vítězka Světového poháru v alpském snowboardingu Ester Ledecká, jež v úterý oslaví 21. narozeniny, ale staví na stejnou úroveň zážitky, které sbírala při premiérových startech v lyžařském SP.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ester Ledecká se sbírkou trofejí v letošní sezóně.

Článek

Na snowboardu jste v sezóně jasně vládla, víc jste ani dokázat nemohla…

Glóbus byl mým snem, ale nečekala jsem, že se mi to povede. Teď jsem ráda, že jsem zase o krok dál a můžu dobývat další cíle.

Jaké? Ve snowboardingu už moc dalších met nezbývá…

Já mám doma místa dost, glóbů se tam vejde i víc. (úsměv) Jsou i další výzvy, kromě olympiády třeba posun ve Světovém poháru na lyžích.

Už letos jste v něm opakovaně bodovala. Jaký byl vstup do elitního lyžařského seriálu?

Pro mě to byla obrovská čest. Mohla jsem jezdit závody nižší kategorie a získávat body, ale pro mě byl sen si zajet Světový pohár. Chtěla jsem vidět atmosféru, jet stejný kopec ve stejný den jako třeba Lindsey Vonnová. To mi dalo daleko víc.

Cítíte, že jste teď díky úspěšné kombinaci obou sportů známější?

Je fakt, že mě poznává víc lidi i v cizině. Teď na posledním svěťáku za mnou přijeli i nějací Švýcaři a ptali se, jestli náhodou nejsem Ester. Už to nebylo: „Nejste náhodou Lara Gutová?“ (se Švýcarkou má stejnou helmu – pozn. red.) Netušila jsem, že jsem tak slavná.

V jakém poměru hodláte kombinovat lyže a snowboard příští sezónu?

Bude záležet, jak nám rozepíší závody. Ale vždy je to tak, že máme plán A, pak dvakrát projedeme abecedu a jsme na plánu Z. Nejradši bych poměr 50 na 50, ale uvidí se.

Není varováním, že jste závody v závěru sezóny musela rušit kvůli bolestem zad?

Myslím, že každá loď potřebuje občas zajet do doků. Moje záda si prostě chtěla odpočinout, udělala jsem všechno, abych tomu předešla, i proto, abych se co nejrychleji vykurýrovala. Velkou roli asi hrály dlouhé přesuny autem, neměla jsem tolik odpočinku.

Reklama

Související témata: