Hlavní obsah

Tragédie v Alpách. Snowboardová hvězda zahynula pod lavinou

Praha

Životní vášeň se jí stala osudnou. Dvojnásobná mistryně světa v extrémním snowboardingu Estelle Baletová v úterý zahynula pod lavinou ve Švýcarsku. K tragédii došlo ve Walliských Alpách při natáčení sportovního dokumentu, uvedla policie v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Estelle Baletová s pásem pro mistryni světa v extrémním snowboardingu.

Článek
Fotogalerie

Podle policie se lavina uvolnila v momentě, kdy Baletová sjížděla prudký svah. Zkušená jezdkyně byla vybavena lavinovým vyhledávačem, batohem s airbagem i helmou. Přesto jí ale záchranáři i přes okamžitou pomoc nedokázali pomoci. „Zemřela na místě nehody," uvedla policie v Orsières.

Jednadvacetiletá Baletová jen před pár týdny vybojovala svůj druhý světový titul při finále světové freeridové Tour ve Verbier. Mladá Švýcarka platila mezi milovníky prašanu a adrenalinu za obrovský talent, o to víc její smrt freeridovou komunitu rozesmutnila.

Ještě v neděli vycházející hvězda snowboardingu vyvěsila na svém facebookovém profilu fotku bohatě zasněžených svahů s dovětkem: „Je super mít na prkně takový výhled. Nemůžu se dočkat dalšího filmování příští týden." Bohužel, osud chtěl jinak...

Reklama