Hlavní obsah

Zděšení lyžařské hvězdy. Fanatik s nožem přišel až k domu, chránil ji prý před Satanem

Polská hvězda v běhu na lyžích Justyna Kowalczyková poznává i odvrácenou stranu slávy. Dvojnásobná olympijská vítězka přiznala polskému listu Gazetta Wyborcza, že už ji řadu let pronásleduje fanatik, který se dokonce minulý týden objevil na zahradě domu v obci Kasina Wielka.

Foto: Profimedia.cz

Polská lyžařka Justyna Kowalczyková.

Článek

„Čekal na mě na zahradě s nožem," napsala třiatřicetiletá běžkyně v dopise prestižnímu polskému deníku. Muže bleskově zadržela policie. Přestože bydlel na druhém konci země, vyčkal si na příležitost, kdy bude slavná sportovkyně doma a vydal se za ní.

„Přespával na autobusové zastávce nebo v lese. Pak se připlížil k mému domu. Řekl mi, že mě ochraňuje před Satanem. A že můj život závisí na něm," uvedla dále Kowalczyková.

Setkání se zmíněným fanatikem nebylo pro polskou lyžařku úplným překvapením. Různými způsoby ji pronásleduje už delší dobu. Mimo jiné i na sociálních sítích.

„Ty věci, které mně napsal, jsou tak hnusné a vulgární, že je nemohu ani publikovat. Jde po mě dlouhou dobu. Pochybuji, že jeho zadržení něco změní na jeho chování, až ho propustí. Nebojím se ničeho víc než fanatiků," dodala Kowalczyková.

Reklama

Související témata: