Hlavní obsah

Neumannová jde zase do boje

PRAHA

Čeští olympijští medailisté budou zase ve hře. Sezóna běžců na lyžích pokračuje na severu Evropy. Na středeční skiatlon ve Falunu se chystá zlatá Kateřina Neumannová i stříbrný Lukáš Bauer.

Článek

Oba vynechali ultramaratónskou vložku v podobě Vasova běhu i včerejší sprint v Borlänge, kde vypadli už v kvalifikaci Koukal, Kožíšek i Markelová. Neumannová večer vyrazí na dva pětikilometrové úseky, muže v kombinaci klasického a volného stylu čekají dvě desítky.

"Láká mě ale hlavně třicet kilometrů na Holmenkollenu," připomíná Neumannová, že se přes nedávný atak nemoci chce předvést na posvátném lyžařském místě v Oslu. "To je takový můj nesplněný sen," podotýká. Má šanci při maratónu, který jí přinesl i vytoužené olympijské zlato. "Forma na hrách byla asi lepší. Když ale budu zdravá, půjde to objet z podstaty, z toho, co je natrénováno z léta. Na celkové prvenství už to nebude, zajímají mě ale jednotlivé závody," říká Neumannová, která v první části seriálu řadu dílů vynechala kvůli přípravě na olympiádu.

Vyrazí ještě do Asie, kde seriál vyvrcholí

Na severu sezónu neukončí. Vyrazí ještě do Asie, kde SP vrcholí. Čínský sprint vynechá, ale japonskému Sapporu se nevyhne a může tam zkusit tratě pro mistrovství světa v roce 2007. Odmítá ale, že by už teď měla jasno o budoucnosti. Vyřknutí toho, zda vytrvá v roli závodnice, nechává na duben.

Také Bauer počítá, že březen bude mít nabitý. "Snad se dám dohromady, abych ještě do konce sezóny dokázal kvalitně závodit," naznačuje Bauer už od olympijského zápřahu, že chce vylepšit dosavadní postavení ve druhé desítce Světového poháru. Dnešní závody ve Falunu v 16.30 h vysílá Eurosport.

Reklama