Hlavní obsah

Palanderovo zranění pomohlo Roccovi vyhrát slalom SP

AARE

Ještě před sobotním závěrečným závodem se stal Ital Giorgio Rocca celkovým vítězem Světového poháru ve slalomu. Jeho jediný soupeř v boji o malý Křišťálový glóbus Kalle Palander z Finska si totiž v obřím slalomu ve švédském Aare zranil koleno a v sobotu podle agentury Reuters nebude moci nastoupit.

Článek

Rocca si celkový triumf v disciplíně zajistil díky excelentnímu úvodu sezóny, kdy vyhrál pět slalomů Světového poháru za sebou. Ve zbývajících závodech se pak už jen jednou dostal do desítky a přidal 47 bodů. Zklamáním pro něj skončilo vystoupení na olympijských hrách v Turíně, kde patřil k velkým italským medailovým nadějím, ale vypadl už v prvním kole.

Sedmadvacetiletý Palander měl před posledním slalomem sezony na kontě 495 bodů a mohl manko dvaapadesáti bodů ještě smazat. Kvůli zranění, jehož povahu odhalí až podrobné vyšetření, však o šanci přišel.

Na třetím místě v hodnocení slalomu je už jistý vítěz Světového poháru Rakušan Benjamin Raich, který malý Křišťálový glóbus za tuto disciplínu získal loni. Dvojnásobný zlatý medailista z Turína má zatím na kontě 410 bodů, což je při stovce bodů za vítězství příliš velká ztráta na vedoucího Roccu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články