Hlavní obsah

Bauer vyhrál klasickou patnáctku na MČR těsně před Řezáčem

Horní Mísečky (Trutnovsko)

Běžec na lyžích Lukáš Bauer se stal mistrem republiky v závodu na 15 kilometrů klasickou technikou s hromadným startem. Stříbrný medailista ze stejné trati z olympiády v Turíně, kde se ovšem běželo intervalově, v sobotu triumfoval v úvodním podniku Bohemia Tour na Horních Mísečkách před dálkovým běžcem Stanislavem Řezáčem. Klasickou desítku žen vyhrála slovenská reprezentantka Alena Procházková.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Lukáš Bauer po příletu ze zimních olympijských her v Turíně.

Článek

Bauer v prvním ze dvou okruhů dlouhých 7,5 km šetřil energii na závěr závodu. V sněhu a občasném dešti se dalo jen s obtížemi namazat. "Do kopce lyže drhly a nalepoval se na ně sníh, z kopce to super nejelo, takže jsem se nikam netlačil," řekl Bauer.

V první polovině si hlídal asi třicetimetrový odstup za vedoucí skupinou. O tempo se staral až v druhé části, ale několik jeho nástupů soupeři zachytili. "Udělal jsem si náskok až v dlouhém stoupání. V prudkém sjezdu se ke mně přiblížili, ale už jsem to kontroloval. Jsem strašně rád, že jsem vyhrál, protože českých titulů mám málo. Je to můj teprve druhý nebo třetí," řekl Bauer.

Druhý doběhl Řezáč s odstupem 1,3 vteřiny, jen o desetinu za ním projel cílem Slovák Martin Bajčičák, čtvrtý skončil jeho krajan Ivan Bátory. Nejlepším juniorem byl sedmý Martin Jakš. "Byl to skvělý závod a je vidět, že se na nás tlačí už i junioři. Což je to dobře, ale je vidět, že ještě musí nějaký knedlík sníst," vtipkoval Bauer.

Klasickou desítku běžkyň vyhrála při neúčasti olympijské vítězky Kateřiny Neumannové Slovenka Procházková s náskokem 13 vteřin před Kamilou Rajdlovou. Třetí místo získala Helena Erbenová, čtvrtá Eva Nývltová byla nejrychlejší juniorkou.

Výsledky:
Muži (15 km klasicky s hromadným startem):
1. Bauer 33:20,0 min., 2. Řezáč (oba ČR) -1,3, 3. Bajčičák (SR) -1,4, 4. Bátory (oba SR) -12,2, 5. Magál -1:21,8, 6. Koukal (oba ČR) -1:24,0.
Ženy (10 km klasicky s hromadným startem):
1. Procházková (SR) 27:57,6, 2. Rajdlová -13,2, 3. Erbenová -19,7, 4. Nývltová -25,1, 5. Janečková -25,6, 6. Munclingerová (všechny ČR) -1:52,6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články