Hlavní obsah

Miliónkrát si řekl, že končí. Teď už jde Bauer opravdu do poslední sezóny

Praha

Zdraví drží, jede dál i v devětatřiceti letech. Lyžař Lukáš Bauer se rozhodl, že opět podstoupí tvrdou přípravu a vydá se objíždět závody a bojovat s nejlepšími. Vrcholem pro nadcházející sezónu pro něj bude mistrovství světa v Lahti, kde má v plánu jet 15 kilometrů klasicky. K tomu přidá ještě štafetu 4x10 kilometrů. Objeví se také v závodech Světového poháru a v sérii SkiClassics, která zahrnuje legendární lyžařské maratóny. Tam zamíří se svým Teamem Pioneer Investments, kde je zároveň ředitelem týmu a závodníkem v jedné osobě.

Lukáš BauerVideo: Sport.cz

 
Článek

„Miliónkrát jsem si řekl, že končím, ale tato sezóna je opravdu poslední. Příprava proběhla naprosto bez problému. Dneska nepřekvapím zlomeným palcem jako loni. Jednoznačným cílem je mistrovství světa v Lahti. V pátek jsem se vrátil z ledovce, je mi o rok více, ale rychlost tam pořád je, do sezóny se těším," řekl zkušený reprezentant v úterý na tiskové konferenci, který by rád získal další medaili do své bohaté sbírky.

Rozlučková sezóna, poslední závody. Konec nastane na začátku března roku 2017. Za roky závodění za ním stojí tři medaile z olympijských her, dvě z mistrovství světa, Bauer je také dvojnásobným vítězem Tour de ski, 12x slavil výhru v závodech Světového poháru. Poté bude předávat zkušenosti nastupující generaci.

Ředitel, který chce výsledky

Bauer pojede deset závodů z třinácti maratónské série. Celou přípravu směřoval nejen ke světovému šampionátu, ale také k laufům. „Začal jsem mnohem více jezdit soupaž. Je to velmi náročný úkol spojit mistrovství světa a laufy, ale jsem přesvědčený, že příprava probíhala dobře, ale až v závodech se ukáže. Jsem ředitelem týmu, takže výsledky by mohli dělat i jiní. To je samozřejmě legrace, ale i já sám mám vysoké cíle," dodal jeden z nejúspěšnějších českých lyžařů posledních let, který nemyslí jen na sebe, ale s týmem pamatuje i na nemocné děti.

"Byl to nápad, kterým jsme chtěli poukázat na děti, které nemají takové štěstí závodit. Vymysleli jsme systém za každý kilometr korunu. Věříme, že by lidi nemuseli myslet jen na své blaho," dodal Bauer.

Reklama