Hlavní obsah

Nová olympijská šance pro Pančochovou? Šachy, při nichž si snadno dáte do čumáku

Praha

Jak zakončila minulou sezónu, tak zahájila tu novou – na stupních vítězů ve Světovém poháru. Snowboardistka Šárka Pančochová dojela v Miláně třetí v disciplíně Big Air, kdy se hodnotí vždy jediný trik na obřím skoku.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Stupně vítězů po SP v Miláně v Big Airu. Vítězná Rakušanka Anna Gasserová (uprostřed), Američanka Hailey Langlandová (vlevo) a Šárka Pančochová.

Článek

Big Air si příští zimu odbude olympijskou premiéru, je pro vás výsledek o to cennější?

Pořád je to vcelku nová disciplína, nemám ji tak najetou. Roli hraje i taktika, vybíráte dva různé skoky, které se sčítají, tak je důležité, abychom s trenérem Martinem Černíkem zvolili správně. Jsou to trochu šachy, není vždy nutné naložit ty nejtěžší triky, když třeba víte, že dost lidí spadlo. To mě na něm baví.

V Pchjongčchangu tak budete mít o možnost útoku na olympijskou medaili navíc…

Určitě se chci kvalifikovat v Big Air i ve slopestylu, to je základ. A pak se budu snažit zajet medaili v jedné i druhé disciplíně, i když to bude těžké po fyzické i psychické stránce. A U-rampa? Bavili jsme se s Martinem, že asi pro mě nebude reálné se kvalifikovat. Už teď mám 25 závodů i bez rampy, normálně jich bývá deset, je toho dost. Takže bude důležité zůstat zdravá a nepouštět se zbytečně do věcí, které by nebyly rozumné. A když budou někde špatné podmínky, klidně se na to vykašleme.

Je vám šestadvacet let, ale už soupeříte i se snowboardistkami o deset let mladšími. Je znát rozdíl, že ony se pouštějí do triků bezhlavěji?

Určitě, z mé strany je tam o dost víc závodních i životních zkušeností, což hraje roli. Já jsem ráda, že teď můžu využívat švédského fyzioterapeuta, který s námi jezdí po závodech, vede i speciální tréninky. I teď před závody v Miláně mi dost pomohl, když jsem si dala do čumáku. Dal mě dohromady a zajela jsem výsledek, který mě nakopne do dalších závodů.

Reklama

Související témata: