Hlavní obsah

Ledecká vyráží na start, v Lake Louise ji čeká sjezd a super-G

Praha

První závod talentované Ester Ledecké je tady. Jednadvacetiletá lyžařka a snowboardistka se už víc jak měsíc těší na start ve Světovém poháru v alpském lyžování. A konečně se dočkala. V pátek v kanadském Lake Louise ji čeká sjezd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Článek

„Když jsme dorazili do Kanady, tak nebylo vůbec jasné, zda se závody uskuteční. Sněhu tu moc není a v provozu jsou jenom dvě sjezdovky. Naštěstí se ale tady nakonec Světový pohár pojede a já si tak během závodů budu moci kopec otestovat, což je pro mě nejdůležitější. Potřebuji získávat zkušenosti,“ uvedla na svém webu Ester Ledecká s tím, že všechny lyžařské závody, které v Lake Louise absolvuje, bere hlavně jako přípravu na únorové mistrovství světa.

Zatímco v úterním a středečním tréninku obsadila česká reprezentantka čtyřicáté sedmé a padesáté místo, ve čtvrtek už byla třicátá. A tak jsou všichni zvědaví, jak se talentované lyžařce povede vstup do nové sezóny. Loni při svém debutu ve Světovém poháru dojela ve sjezdu na skvělém čtyřiadvacátém místě.

Kromě pátečního závodu čeká v Lake Louise usměvavou Ledeckou v sobotu ještě jeden sjezd a v neděli pak super obří slalom. Poté lyže vymění za prkno a vyrazí na Světový pohár ve snowboardingu do Itálie, kde se v polovině prosince představí v paralelním obřím slalomu, v němž obhajuje malý křišťálový glóbus.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články